PRIČA O OBIČNOJ, NUKLEARNOJ PORODICI: Nova predstava na sceni Beoradskog dramskog pozorišta

V.V.S.

02. 03. 2021. u 16:56

PREMIJERA predstave „Dan kada ja nije više bilo ja“, po tekstu Rolanda Šimelpfeniga, u režiji Tare Manić, biće izvedena u subotu (6. marta ) na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

ПРИЧА О ОБИЧНОЈ, НУКЛЕАРНОЈ ПОРОДИЦИ: Нова представа на сцени Беорадског драмског позоришта

Novosti

„Dan kada ja nije više bilo ja“ je komad jednog od najčešće izvođenih, najnagrađivanijih savremenih nemačkih autora, specifičnog pripovedačkog izraza, Rolanda Šimelpfeniga. Praizvedba je bila u Dojčes Teatru u režiji Ane Lenk 2018. godine.

- Ovo je komad o običnoj, nuklearnoj porodici u kojoj se jednog dana desi nešto neobično: ostvari im se ono o čemu su krišom sanjali i u porodičnom domu se pojavljuju dvojnici roditelja. U Rolandovom bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, ali kroz apsurd imanentan današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji – izjavila je rediteljka Tara Manić

U predstavi igraju: Nataša Marković, Ivana Nikolić, Ivan Tomić, Daniel Sič, Ivan Zarić i Slađana Vlajović. Dramaturgiju potpisuje Vuk Bošković, scenografiju i kostime uradila je Selena Orb, kompozitor je Vladimir Pejković, a koreograf Dejan Kolarov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)