ZA VISOKOOBRAZOVAN KADAR: Na Ekonomskom fakultetru u Subotici novi kratak program studija

J. L.

20. 04. 2023. u 13:15

Kako bi obrazovali visokokvalitetan kadar, spreman da odgovori na najviše izazove u IT sektoru, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Ekonomski fakultet u Subotici kreirali su kratak program studija „Implementacija ERP sistema“.

ЗА ВИСОКООБРАЗОВАН КАДАР: На Економском факултетру у Суботици нови кратак програм студија

foto: Pokrajinska vlada

 Program je namenjen sektoru privrede i preduzetništva za planiranje resursa u korporacijama.

-Sekretarijat je izdvojio 20 miliona dinara kako bi što veći broj ljudi bio usmeren ka sektoru informaciono – komunikacionih tehnologija, a ovaj program obuke, nastao na osnou potreba IT industrije, nije predviđen za sticanje osnovnih veština, već je namenjen jasno profilisanim licima - objašnjava Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - Pomeramo težište na ulaganje u ljude, jer mislimo da je to budućnost kojoj bi trebalo da se posvetimo. Novi Sad je sedište IT industrije na Balkanu, te smo sa kompanijama u ovom sektoru koncipirali program koji će nam ukazati na to šta je potrebno da neko završi kako bi bio zaposlen. Hoćemo na ovaj način da obrazujemo visokokvalifikovani kadar, i zato je  Sekretarijat kreirao ovaj program zajedno sa Ekonomskim fakultetom u Subotici.

Prema rečima dekana Ekonomskog fakulteta u Subotici prof. dr Nebojše Gvozdenovića, ovaj kratki program studija je koncipiran tako da nosi 30 ESPB bodova, odvijaće se u toku jednog semestra, ozvaničen je od strane Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, a polaznici će kroz zvaničnu instituciju dobiti sertifikat kao implementatori ERP sistema.

-Imaćemo ukupno 17 polaznika i nadam se da je ovo samo početak i otvaranje jednog novog puta i za Ekonomski fakultet, koji na ovaj način kreće u dublju saradnju sa privredom, i za kompanije koje bi trebalo da nam se obrate i ukažu na to šta im je potrebno da zajedno osmislimo i druge kratke programe studija -  kaže dekan Gvozdenović.

Rukovodilac Kratkog programa studija je prof. dr Predrag Matković.Ovaj strukovni program je osmišljen tako da prati savremene koncepte i trendove tržišta koji uključuju veštačku inteligenciju, inteligentnu analitiku i automatizaciju procesa, te savremene strategije u poslovanju i poslovnim procesima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo