VEĆINA NA "BUDŽETU" RODITELJA: Istraživanje među studentima Univerziteta u Beogradu

B.B.

12. 06. 2023. u 14:18

STUDENTI Univerziteta u Beogradu uglavnom žive u domovima ili kod roditelja, ne rade, za studije izdvajaju manje od 30.000 dinara mesečno. Oko 79 odsto njih izdržavaju roditelji, jer im je teško da usklade posao i obaveze na fakultetu, pokazalo je istraživanje studenata Fakulteta političkih nauka.

ВЕЋИНА НА БУЏЕТУ РОДИТЕЉА: Истраживање међу студентима Универзитета у Београду

FOTO: Arhiva novosti

Više od trećine ispitanika koristi usluge u studentskim domovima, 29,3 odsto živi s roditeljima ili starateljima, a tri odsto živi kod rodbine ili prijatelja. Svaki četvrti akademac živi kao podstanari i to 14 odsto sa "cimerom" ili "cimerkom", dok je oko 13 odsto podstanara.

Najveći broj ispitanih život u domu je ocenio prosečnom ocenom 3,24, a blizu tri četvrtine njih je zadovoljno ili vrlo zadovoljno kvalitetom hrane u studentskim menzama.

Ogromna većina studenata od čak 82,3 odsto učesnika istraživanja smatra da je neophodno u nekoj meri smanjiti cene usluga u studentskim menzama jer bi to dovelo do finansijskog olakšanja studija samofinansirajućim studentima.

Usluga Studentske poliklinike uglavnom koristi samo za redovne sistematske preglede tokom studija. Ipak se više od polovine studenata zalaže za neki vid povećanja zdravstvenih kapaciteta namenjenih studentima. Akademci smatraju da im radna praksa tokom studiranja ne može pomoći prilikom zapošljavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu