POZORNICA U DVORIŠTU REKORATA: Predstave "Teatrijuma" svakog dana do 31. avgusta

B.B.

29. 06. 2023. u 13:26

POZORIŠTE "Teatrijum" otvoriće 1. jula u dvorištu Rektorata Univerziteta u Beogradu novu sezonu, koja će trajati do 31. avgusta.

ПОЗОРНИЦА У ДВОРИШТУ РЕКОРАТА: Представе Театријума сваког дана до 31. августа

Foto: Univerzitet u Beogradu

Prema rečima Tihomira Stanića, dramskog umetnika i osnivača Pozorišta "Teatrijum"  zakazano je čak 80 predstava što znači da će komadi biti izvođeni i više puta dnevno. Svečano otvaranje je u subotu 1. jula, kada će gostujuće Omladinsko pozorište "Dadov" premijerno izvesti predstavu "Roditelji".

- Reč je o programu "Prvaci" u kome će se predstaviti ispiti prve godine glume sa raznih akademija u zemlji, od FDU u Beogradu, preko Akademije umetnosti u Novom Sadu, do Prištine i drugih, kao uvod u veliki festival diplomskih predstava iz celog regiona, što je plan za naredne sezone Teatrijuma - rekao je Stanić.
Rektor prof. dr Vladan Đokić istakao je da su u dogovoru sa direkcijom ovog letnjeg teatra ponudili "lep prostor dvorišta našeg Univerziteta za mnoge umetnike tokom letnjih meseci", i naveo da je uloga umetnosti obrazovna, naučno-vaspitna, što repertoar nudi svake godine. Rektor je ocenio da Beograd zaslužuje da se održavaju ovakve kulturne manifestacije, puno publike na predstavama, te da se svi nadaju da će tako biti i ove sezone.
 U gledalištu na otvorenoj sceni Kapetan Mišinog zdanja predviđeno je 250 mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)