NOVE VEŠTINE U VALENSIJI: Studijsko putovanje učenika Poljoprivredne škole "Josif Pančić" iz Pančeva

B.B.

05. 07. 2023. u 12:11

UČENICI Poljoprivredne škole "Josif Pančić" iz Pančeva su, zajedno sa profesorima, od 8. do 25. juna boravili u Valensiji.

НОВЕ ВЕШТИНЕ У ВАЛЕНСИЈИ: Студијско путовање ученика Пољопривредне школе Јосиф Панчић из Панчева

Foto: Poljoprivedna škola "Josif Pančić"

 Studijsko putovanje u Španiju u sklopu je projekta "Nove veštine u poljoprivredi", koji su uradile profesorke Jasmina Dimitrijević i Dušanka Marojević Draslar i pod okriljem Fondacije Tempus Erazmus+ ostvarile studijsko putovanje u Španiju.

Deset đaka i dve profesorke su imali priliku da praktično upoznaju proces zamrzavanja biogenog materijala - kriopraktiku, očuvanje genetskog potencijala, određivanje jestivih delova biljnih organa prema tabeli. Na osnovu mape tražili i prepoznavali biljke u parkovima i određivali pigmente kod različitih biljnih vrsta. Takođe, učenici su posetili i Univerzitet u Valensiji, banku semena, predavanje prof. Hose Marie, Muzej pirinča i fabriku za čišćenje i doradu ćufa semena, imali prliku da degustiraju proizvode.

Kompletan put, boravak i program za sve učesnike ovog putovanja finansirao je Erazmus+, tako da je sve bilo besplatno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom