BIO4 KAMPUS - NAJVEĆE ULAGANJE IKADA: Država prepoznala značaj nauke

Lj.B.

14. 09. 2023. u 12:27

MINISTARKA nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović izjavila je da je država Srbija prepoznala koliko je nauka bitna i da smo zbog toga dobili najveće pojedinačno ulaganje u nauku u Srbiji ikada - Bio4 kampus.

БИО4 КАМПУС - НАЈВЕЋЕ УЛАГАЊЕ ИКАДА: Држава препознала значај науке

Foto: Vlada Srbije

Na događaju pod nazivom "Stvaramo budućnost kroz spoj nauke, tehnologije i inovacija" u Jugoslovenskoj kinoteci, koji je organizovalo Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Begovićeva je dodala da je svaki naučnik u Srbiji doprineo tome i da je to ulaganje u budućnost, ali i promena odnosa države prema nauci.

"19. aprila Srbija je dobila novi centar evropske izuzetnosti u Kragujevcu, jedini van EU, na šta treba da budemo ponosni. To je jedinstvena infrastrukatura u zemlji koja će svima biti dostupna iz oblasti nano tehnologije, veštačke inteligencije, biosenzora, digitalizacije i to je nešto što Srbiji treba. Nadam se da će u godinama koje dolaze biti još toga", rekla je Begovićeva predstavljajući rad i dosadašnje postignute rezultate Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana