NASTAVLJENA PODRŠKA POKRAJINE MLADIM DOKTORIMA NAUKA: Ugovori o uručeni dvojici istoričara

Z. GRUMIĆ

10. 10. 2023. u 15:31

UGOVORE o ovogodišnjoj finansijskoj podršci AP Vojvodine mladim nezaposlenim doktorima nauka, u okviru programa „Pravo na prvu šansu“, uručio je danas u Novom Sadu pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

НАСТАВЉЕНА ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ МЛАДИМ ДОКТОРИМА НАУКА: Уговори о уручени двојици историчара

Pres služba Pokrajinske vlade

Mladi doktori istorijskih nauka Nebojšaa Kartalija i Relja Vladimir, koji su ispunili su sve kriterijume konkursa na kojem je bilo prijavljeno šestoro kandidata, dobili su priliku da svoje predložene projekte ostvare na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu u narednih godinu dana. Taj angažman će resorni pokrajinski sekretarijat finansirati ukupnim iznosom od 2,8 miliona dinara.

- Ovom akcijom želimo da promovišemo vredne ljude i prave vrednosti – istakao je Milošević uručujući ugovore i dobitnicima stipendija napomenuo da njihov budući naučni i pedagoški rad na nekom od fakulteta ili naučnih instituta zahteva posvećenost, marljivost i izuzetnost.

Kao mladim doktorima u oblasti istorijskih nauka posebno im je poručio da oni, kroz odgovarajući naučni proces i metodološke procedure nastoje da javnosti podare istinu o događajima u prošlosti koje budu izučavali.

Zahvalivši na podršci, dr Relja Vladimir je naglasio da je ta akcija Pokrajine izuzetno značajna za mlade nezaposlene doktore nauka.

- Mnogo će nam ovo značiti, da „premostimo“ taj prvi period posle odbrane disertacije do zaposlenja – izjavio je Vladimir.

Profesor Filozofskog fakulteta dr Đura Hardi podsetio je na to će Odsek za istoriju iduće godine napuniti sedam decenija postojanja.

- Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost dosledno prati rad mladih naučnika, pogotovo onih koji su doktorirali u nekoj od naših najprestižnijih ustanova, i na taj način ih ohrabruje da ne posustanu, već da nastave svoj naučnoistraživački rad – rekao je profesor Hardi.

Javni konkurs u akciji „Pravo na prvu šansu“ trajao je od 23. avgusta do 20. septembra. Od 2016. godine do danas 59 nezaposlenih doktora nauka je, zahvaljujući tom programu, dobilo šansu da se zaposli na godinu dana u nekoj visokoškolskoj instituciji na teritoriji AP Vojvodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)