POMOĆ UČENIČKIM ZADRUGAMA: Ugovori sa 17 srednjih škola

B.B.

16. 11. 2023. u 13:45

MINISTARKA prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović dodelila je danas ugovore direktorima srednjih škola, koje su na javnom pozivu dobile sredstva za podršku učeničkim zadrugama.

ПОМОЋ УЧЕНИЧКИМ ЗАДРУГАМА: Уговори са 17 средњих школа

Foto: Ministarstvo prosvete

- Za ovu školsku godinu doneta je odluka da 17 škola, odnosno učeničkih zadruga, dobije finansijska sredstva u ukupnom iznosu od osam miliona dinara - rekla je Đukić Dejanović. - Ministarstvo prosvete sada već četvrtu godinu za redom pruža finansijsku podršku učeničkim zadrugama u srednjim školama, a ove godine je za te svrhe namenjeno duplo više sredstava nego prethodne godine.

Ona je istakla da su učeničke zadruge važan  deo obrazovno-vaspitnog rada u školama i predstavljaju vid podrške razvoju preduzetništva kod učenika.

- Želim da pohvalim sve škole koje su osmislile različite projekte i istaknem da su veliko interesovanje pokazale specijalne škole i škole u području rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane - rekla je ministarka.

Učeničke zadruge će dodeljena sredstva iskoristiti za nabavku opreme, sredstava i materijala za rad.

Ona je istakla da će Ministarstvo prosvete nastaviti da, kao i do sada, podržava rad učeničkih zadruga kako u osnovnim, tako i u srednjim školama i pozvala škole da se aktiviraju u ovom segmentu, registruju zadruge i tu pronađu nove mogućnosti za svoje učenike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!