LIDER U REGIONU: Saobraćajni fakultet obeležio 73. rođendan

B.B.

20. 11. 2023. u 11:53

SAOBRAĆJANI fakultet Univerziteta u Beogradu, najstarija i najznačajnija obrazovna i naučna instituciji u oblasti saobraćaja, transporta, logistike i komunikacija u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope, obeležio je svoj 73. rođendan svečanom akademijom.

ЛИДЕР  У РЕГИОНУ: Саобраћајни факултет обележио 73. рођендан

Foto: Univerzitet u Beogradu

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić istako je velike uspehe Saobraćajnog fakulteta u zemlji i na međunarodnim projektima.

- Želim da istaknem samo dva primera kako Saobraćajni fakultet doprinosi ugledu našeg Univerziteta. Prvi je prof. Slaven Tica, direktor Saobraćajnog instituta CIP, koji je napravio svojevrsni savetodavni konzorcijum profesora sa naših tehničkih fakulteta - naveo je rektor. - Drugi je briljantna prezentacija dekana prof. Bojovića na bazi koje je Saobraćajni fakultet, i Univerzitet, dobio organizaciju svetske konferencije o urbanim podzemnim prostorima ACUUS.

Samo u poslednjih godinu dana na Saobraćajnom fakultetu diplomirao je veći broj studenata nego prethodne: 216 na osnovnim i 102 na master studijama, a fakultet je potpisao čak 28 ugovora za projekte i studije i bio organizator najvažnijih stručnih konferencija posvećenih u oblasti saobraćaja.

- Tokom 2023. godine Saobraćajni fakultet je bio jedan od najaktivnijih visokoškolskih ustanova na polju naučne saradnje, a potpisano je 28 ugovora za projekte i studije - rekao je dekan prof. dr Nebojša Bojović. - Od toga, čak šest projekata je deo visoko renomiranog programa HORIZON EUROPE, a pre nekoliko dana je podneto novih pet predloga projekata. Zadovoljan sam zbog toga koliko su neumoran rad i predanost svih zaposlenih na fakultetu, ali i podrška čitave zajednice, doprineli da se fakultet uspešno menja i razvija shodno potrebama društva. Taj napredak smo zajednički ostvarili.

Svečanoj akademiji su prisustvovali i ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, pomoćnik ministra prosvete za visoko obrazovanje dr Aleksandar Jović, prorektori UB prof. dr Zorica Vujić i prof. dr Dejan Filipović, predstavnici državnih ustanova i fakulteta UB, partneri, profesori i studenti. Uz prigodan muzički program Hora Kolegijum muzikum, na skupu je prikazan kratak film o Saobraćajnom fakultetu i uručene su vredne nagrade najboljim studentima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)