ZA ĐAČKE ZADRUGE 12 MILIONA DINARA: Potpisani ugovorei sa direktorima 36 škola

Lj.B.

30. 11. 2023. u 12:00

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović dodelila je danas direktorima 36 osnovnih škola u Srbiji ugovore o finansijskoj podršci učeničkim zadrugama.

ЗА ЂАЧКЕ ЗАДРУГЕ 12 МИЛИОНА ДИНАРА: Потписани уговореи са директорима 36 школа

tanjug

- Ministarstvo je tu da podrži i osnaži škole da unapređuju vaspitno-obrazovni rad, između ostalog i kroz konkurse i sredstva koja obezbeđujemo. Putem ovog Javnog poziva dodelili smo oko 12 miliona dinara učeničkim zadrugama. Od 2020. do sada 65 miliona - rekla je ministarka.

Đukić Dejanović je istakla da su škole te koje svakodnevno razvijaju potencijal učenika, jačaju njihovu motivaciju za rad, želju da budu ljudi.

- Uspešni i odgovorni, jer oni su naša budućnost - rekla je ministarka.

Na skupu su predstavljeni proizvodi i radovi, koji su nastali angažovanjem učenika u školskim zadrugama, a direktori škola saglasni su u tome da među učenicima vlada veliko interesovanje za ovakvo višeznačajno angažovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024