VIŠE OD JEDNOG VEKA ŠKOLUJU INŽENJERE ŠUMARSTVA: Šumarski fakultet obeležio 103. rođendan

Lj.B.

07. 12. 2023. u 14:49

Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu obeleženo je 103 godine postojanja, a svečanoj akademiji prisustvovali su, osim studenata i članova kolektiva Fakulteta, i ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

ВИШЕ ОД ЈЕДНОГ ВЕКА ШКОЛУЈУ ИНЖЕЊЕРЕ ШУМАРСТВА: Шумарски факултет обележио 103. рођендан

šumraski fakultet

Bili su prisutni i brojni predstavnici akademske zajednice, javnih preduzeća za gazdovanje šumama i vodama, nacionalnih parkova, preduzeća iz oblasti drvne industrije i izrade nameštaja, Zavoda za zaštitu prirode i privatnih kompanija i preduzeća, kao i predstavnici opštine Čukarica.

Nakon izvođenja Himne Srbije i Međunarodne himne studenata "Gaudeamus" skup je zvanično otvorio dekan Šumarskog fakulteta prof. dr Branko Stajić, koji je podsetio na činjenicu da je ovaj Fakultet, kao jedini ovakvog profila u Srbiji, jasno prepoznat po svom specifičnom i jedinstvenom značaju, po raznovrsnosti doprinosa unapređenju životne sredine i održivog razvoja Srbije, ali i po naučnim i stručnim dostignućima, kreativnosti i akademskoj odlučnosti i čestitosti.

Šest najboljih studenta Šumarskog fakulteta, odseka za šumarstvo i zaštitu prirode Uručeni su ugovori za zaposlenje u Javnom preuzeću za gazdovanje šumama "Srbijašume" i "Vojvodinašume". Prigodne nagrade dobili su najbolji diplomirani studenti i najbolji studenti po godinama osnovnih studija u školskoj 2022/2023.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo