PRVA "DIZAJN OLIMPIJADA": Đaci Grafičko-medijske škole organizovali takmičenje za mlade umetnike

B.B.

12. 12. 2023. u 14:50

U GRAFIČKO-medijskoj školi održana je prva "Dizajn Olimpijada", koju su organizovali učenici ove škole.

ПРВА ДИЗАЈН ОЛИМПИЈАДА: Ђаци Графичко-медијске школе организовали такмичење за младе уметнике

Foto: Grafičko medijska škola

Prvo mesto zauzela je ekipa "EVIL" iz Škole za dizajn, drugo je pripalo timu "Džep" iz Grafičko-medijske škole, a treće grupi "JKP" iz "Tehnoart" Beograd - školi za mašinstvo i umetničke zanate.

Mladi dizajnerima, učenici treće i četvrte godine imali su priliku da se okušaju u timskom radu, pokažu svoje veštine i ambicije kroz simulaciju rada u grafičkoj industriji. Učesnici su radili su na idejnom rešenju za logo i redizajn menija za fiktivni kafić "Zone". Imali su potpunu kreativnu slobodu da naprave što bolji finalni proizvod, a u radu su im pomagali mentori koji su im bili dostupni kroz celo takmičenje.

Svoje radove, takmičari su predtavljali stručnom žiriju u kojem su bili Luka Kujundžić, profesor grafičkog dizajna, Milica Todorović, producent video igara i Anje Stojanović, grafički dizajner i studenta FLU-a, a u žiriranju je učestvovala i poznata švedska dizajnerka Sandra Haself.

Učesnici su imali adekvatnu opremu i pristup računarima opremljenim svim potrebnim grafičkim programima I internetu. Takmičari su nagrađeni grafičkim tablama i knjigama vezanim za dizajn i tipografiju koje je obezbedila Grafičko-medijska škola.

Za organizaciju takmičenja zaslužni su učenici Katarina Todorović, Katarina Mandić i Stanko Radosavljević, uz veliku pomoć mentora - Milica Vacić, Karlo Radoš, Natalija Veljković, Maja Tanasijević, David Madžgaljević, Vanja Pejčić, Aleksa Crnković, Jana Jovanović, Nataša Bursać, Jovan Bogovac, Stefan Jeremić, Stefan Cenić, David Konstantinović I Veljko Miletić, Grafičko-medijske škole, direktora Miloša Bukumire i ostatka radnog osoblja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)