NOVČANA NAGRADA ZA 10 ŠKOLA: Akcija u kojoj đaci prave kontrukcije od otpada

Lj.B.

13. 12. 2023. u 13:08

Vrednim novčanim nagradama nagrađeno je deset škola iz Srbije za izradu konstrukcija od otpada, koje su učestvovale u društveno odgovornoj akciji "Uradi nešto drastično da smeće postane fantastično".

НОВЧАНА НАГРАДА ЗА 10 ШКОЛА: Акција у којој ђаци праве контрукције од отпада

Foto Jakov Simović

Francusko-srpska privredna komora ČIFS ogranizovala je dodelu narada za društveno odgovornu akciju, koja je realizovana drugu godinu zaredom u saradnji sa Ministarstvom prosvete Srbije. U prethodna tri meseca, od đaka četvrtih razreda osnovnih škola u Srbiji traženo je da naprave konstrukcije od otpada.

Odziv škola bio je veliki i na adresu ČIFS pristiglo je 100 kandidatura škola iz najrazličitijih krajeva Srbije, saopštila je Francusko-srpska privredna komora.

Nakon glasanja stručnog žirija kao i šire javnosti, gde je pristiglo više od 12.000 glasova, obabrano je 10 škola čiji su radovi najbolje ocenjeni.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović čestitala je predstavnicima nagrađenih škola pohvalivši izuzetan trud đaka i zahvalila se ČIFS na realizaciji ove važne akcije koju će Ministarstvo prosvete nastaviti da podržava.

Predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić je rekao da je cilj te inicijative da se đacima podigne svest i da se podstaknu na razmišljanje o održivom razvoju i zaštiti životne sredine jer je, obrazovanje dece od najranijeg uzrasta ključno.

Nakon uvodnih obraćanja, deset preduzeća članica ČIFS na jučerašnjem događaju uručilo je vredne nagrade odabranim školama. Među nagrađenim školama su i osnovne škola "Laza Lazarević" iz Šapca, "Šamu Mihalj" iz Bečeja i "Dragi Makić" iz Bošnjana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!