NAJBOLJI NA SVETU: Istorijski uspeh naših studenta na Svetskom debatnom prvenstvu

B.B.

07. 01. 2024. u 15:39

STUDENTI Univerziteta ostvarili su istorijski uspeh na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Vijetnamu.

НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Историјски успех наших студента на Светском дебатном првенству

Foto: Otvorena komunikacija

 U jakoj konkurenciji sa više od 700 studenata iz 95 zemalja, naši akademci postali su najbolji na svetu u dve od tri kategorije, saopštila je nevladina organizacija Otvorena komunikacija.

Lazar Popović sa Fakulteta organizacionih nauka (FON) u Beogradu i Mihailo Babić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu osvojili su titulu svetskih šampiona u finalu kategorije engleski kao drugi jezik, a Đorđe Mirković sa FON i Miloš Prokić sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu su najbolji na planeti u kategoriji engleski kao strani jezik.

U finalu otvorene kategorije svetskog prvenstva debatovali su Đorđe Radosavljević sa Pravnog fakulteta u Beogradu i Ilija Ivanišević sa Fizičkog fakulteta. Oni su se verbalno nadmetali sa kolegama sa prestižnih svetskih univerziteta Oksford, Stanford i Univerziteta u Sidneju. Plasmanom u finale postali su jedan od četiri najbolja tima na svetu.

Svetsko univerzitetsko debatno prvenstvo, koje se održava svake zime u drugoj zemlji od 1981. godine je takmičenje u formi britanske parlamentarne debate. Podeljeno je u tri takmičarske kategorije - otvorena, engleski kao drugi jezik i engleski kao strani jezik. Sledeće svetsko prvenstvo biće održano u Panami.

Ovim povodom oglasila se i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić:

Na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu u Vijetnamu (World Universities Debating Championship) srpski studenti ostvarili su istorijski uspeh. Postali su šampioni u čak dve od tri kategorije ovog najvećeg takmičenja u debati na svetu!  Čestitam od srca Đorđu Radosavljeviću, Iliji Ivaniševiću, Lazaru Popoviću, Mihailu Babiću, Đorđu Mirkoviću, Milošu Prokiću, Katarini Lazić, Pavlu Antonijeviću, Konstantinu Popoviću i Stefanu Josipoviću. Hvala vam na svemu što ste uradili u Vijetnamu i želim vam još mnogo ovakvih uspeha u budućnosti. Srbija će nastaviti vredno da radi na stvaranju okruženja u kome ćete vi moći da ispunite sve vaše potencijale i ostvarite sve vaše snove. Srbija je ponosna na vas, vi ste naša budućnost! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove