DA SE ČUJU VIZIJE I LOKALNIH SAMOUPRAVA: U Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici održan skup o planiranju upisa

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

17. 01. 2024. u 18:39

Loznička Srednja ekonomska škola, koja će biti domaćin republičkog takmičenja u srednjoškolaca u kuvarstvu, posluživanju i turizmu, otvorila je širom vrata za razmatranje tema koje se tiču boljih kadrova koji izlaze iz naših škola.

ДА СЕ ЧУЈУ ВИЗИЈЕ И ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА: У Средњој економској школи у Лозници одржан скуп о планирању уписа

foto:V.Mitrić

Planiranje upisa u novu školsku godinu za srednje škole u Podrinju i Kolubari godinama nije tema kojom se bave samo zaposleni u Ministarstvu prosvete, od visokih funcionera i službenika do direktora škola, već i lokalna zajednica, privrednici i odgovorni iz Nacionalne službe za zapošljavanje, čime se potpunije, odgovornije i realnije planiraju buduća odeljenja.

To je potvrdio i veliki radni sastanak o upisu đaka i obrazovnih profila za narednu školsku godinu, koji je u Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici održala profesor dr Zorica Jocić, načelnika Školske uprave Valjevo, koja "pokriva" sve srednje i osnovne škole Podrinja i Kolubare, iz tri grada i 12 opština. Želja je bila da se čuje glas, mišljenje, predlozi, ideje i sugestije i iz lokalnih samouprava, privrede i NSZ, što se i dogodilo, pa će, kako se moglo čuti, nova školska godina biti, "još uspešnija, pre svega, kada je reč o perspektivnim zanimanjima i za rad, ali i za dalje školovanje.

- Ovo je dragoceno okupljanje, jer zajedno možemo i bolje i više -kaže Milan Nedeljković, direktor Srednje ekonomske škole, domaćin skupa. - U Loznici je za novu školsku godinu planirano da u klupe sedne 629 učenika, što je za 17 manje. Ministarstvo je smanjilo broj učenika u odeljenju na 28, što znači da ćemo moći da upišemo čak i odeljenje više nego prošle godine - kupno 30 odeljenja. Sve lokalne samouprave imaće približan broj novih srednjoškolaca, osim Valjevaca gde će ih biti za oko 100 manje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)