MINISTAVO URADILO VODIČ ZA NASTAVNIKE: Vaspitanje đaka kroz nastavne, vannastavne i slobodne aktivnosti

Lj.B.

01. 02. 2024. u 18:11

Ministarstvo prosvete je, uz stručnu podršku Centra za interaktivnu pedagogiju, izradilo Vodič za zaposlene u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja „Vaspitanje u funkciji dobrobiti i celovitog razvoja dece“.

МИНИСТАВО УРАДИЛО ВОДИЧ  ЗА НАСТАВНИКЕ: Васпитање ђака кроз наставне, ваннаставне и слободне активности

Foto: Arhiva "Novosti"

Vodič je izrađen u cilju osnaživanja zaposlenih za integrisanje i realizaciju vaspitne uloge ustanova obrazovanja i vaspitanja kroz nastavne, vannastavne i slobodne aktivnosti, kao i kroz razvijanje kompetencija zaposlenih za vaspitnu ulogu i osnaživanje roditelja i staratelja za pozitivno disciplinovanje dece, odnosno vaspitavanje dece pružanjem ljubavi, podrške i poštovanja uz uvođenje pravila, bez kažnjavanja.

U Vodiču se nalaze i sadržaji koji doprinose boljem razumevanju vaspitanja dece, kao što su: dobrobit, socijalno-emocionalni razvoj i učenje dece, razvoj kompetencija dece, vršnjačka podrška i njen značaj za prevenciju vršnjačkog nasilja, i participacija dece u životu škole.

Pojašnjava se vaspitna funkcija ustanova i njen značaj za razvoj deteta, ustanovu i društvo, zakonski i podzakonski okvir, odgovornosti i mogućnosti delovanja ustanove.

Vodič ukazuje kako zaposleni mogu podstaći roditelje da doprinose ostvarivanju vaspitne uloge u školskoj sredini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!