REKTOR VĐOKIĆ RAZGOVARAO SA RETOROM CRNOGORSKOG UNIVEZITETA BOŽOVIĆEM: Akademske veze u regionu bolje nego političke

Lj.B.

12. 02. 2024. u 11:07

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić sastao se sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimirom Božovićem.

РЕКТОР ВЂОКИЋ РАЗГОВАРАО СА РЕТОРОМ ЦРНОГОРСКОГ УНИВЕЗИТЕТА БОЖОВИЋЕМ: Академске везе у региону боље него политичке

univerzitet u beogradu

Profesori Đokić i Božović ocenili su da su odnosi dve ustanove izuzetno dobri i potvrdili nameru za još bliskijom saradnjom dva univerziteta.

“Mi smo bratski univerziteti i dugogodišnji partneri, kako bilateralno tako i u mnogim međunarodnim asocijacijama, kao što je Forum univerziteta jugoistočne Evrope, gde delujemo u regionu. Članovi smo više udruženja evropskih i svetskih univerziteta, gde opet zajednički radimo u nastojanju da se akademska zajednica u što više zemalja prepozna kao nosilac društvenih promena. Imamo izuzetno dobru saradnju, a danas smo razgovarali o temama koje će je u budućnosti učiniti još boljom”, rekao je posle sastanka rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić.

On je ocenio da su akademske veze u regionu bolje nego političke: “Ne da nemamo nikakvih problema sa univerzitetima u regionu, nego imamo izuzetno dobru saradnju sa kolegama iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Severne Makedonije. Nemamo nijednu tačnu sporenja, naprotiv – imamo brojne zajednike akcije, i nadamo se da tako možemo da doprinesemo da i politički odnosi među našim zemljama budu bolji.”

Rektor Božović je istakao da na Univerzitetu u Beogradu uvek oseća toplu dobrodošlicu. “Imamo plodnu i raznovrsnu saradnju. Rektor Đokić i ja razgovarali smo o aktuelnim izazovima i novim mogućnostima saradnje na više planova. Pre svega, u fokusu su naučno-istraživačke delatnosti. Cilj je povezivanje naših akademskih sredina, prožimanje naučno-istraživačkih potencijala, a imamo nova konkretna rešenja koja mogu pospešiti ovaj značajan segment života oba univerziteta. Ne mali broj srednjoškolaca u Crnoj Gori teži upisu na Univerzitet u Beogradu, ali zadovoljni smo što se u poslednje vreme sve veći broj ipak odlučuje za Univerzitet Crne Gore. Lično, mislim da su oba univerziteta odlična, i želim nam što više studenata”, zaključio je rektor Univerziteta Crne Gore nakon sastanka u Beogradu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)