PREVENCIJA VRŠNJAČKOG NASILJA: Održano 17.799 interaktivnih radionica u osnovnim školama

B.B.

13. 02. 2024. u 13:41

U OSNOVNIM školama širom Srbije, tokom prvog polugodišta, 1.625 policijskih službenika održalo je ukupno 17.799 interaktivnih radionica na teme prevencije vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju, bezbednosti dece u saobraćaju i u vanrednim situacijama, a kojima je prisustvovalo 231.555 osnovaca.

ПРЕВЕНЦИЈА ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА: Одржано 17.799 интерактивних радионица у основним школама

Foto: Ministarsvo prosvete

Reč je aktivnostima u okviru projekta "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo", koji Ministarstvo prosvete u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovodi u svim osnovnim školama, važan za kreiranje bezbednog i podsticajnog okruženja za decu i mlade.

Državni sekretar prof. dr Ivica Radović je, na predstavljanju ovog projekata, istakao da je saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dugogodišnja i intenzivna kada su u pitanju programi i projekti koji imaju za cilj unapređivanje bezbednosti i prevenciju nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja dece i mladih. On je zahvalio MUP-u na uspešno realizovanim aktivnostima u toku prvog polugodišta, kao i đacima, profesorima, direktorima...

Radović je poručio da se samo zajedničkim snagama može raditi na unapređivanju bezbednosti dece i mladih, a kroz saradnju i koordinisane intersektorske aktivnosti doprineti da se oni osećaju sigurno u našoj zajednici.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Željko Brkić izjavio je da policija preventivnim radom, kroz svakodnevno angažovanje više od 2.500 policijskih službenika zaduženih za bezbednost učenika, škola i prosvetnih radnika, ostvaruje svoju društvenu ulogu i pokazuje institucionalnu odgovornost pred mnogobrojnim bezbednosnim izazovima.

On je istakao, bezbednost dece, mladih i prosvetnih radnika u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, jedan je od prioriteta predviđenih ne samo programom rada Vlade Srbije za period 2023-2026. godine, već i strateškim planom policije za period 2022-2025. godine, kao i brojnim međunarodnim i strateškim dokumentima u oblasti prava dece i mladih.

Rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta prof. dr Zoran Đurđević je naveo da je ovaj projekat od najvećeg značaja u Republici Srbiji, jer brinuti o mladima znači brinuti o budućnosti. Najavio je da će KPU u narednih šest meseci, u saradnji sa MUP, izaći s projektom koji bi trebalo za rezultat da ima trajni način sprovođenja ključnih preventivnih programa za bezbednost dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!