KONGRES STUDENATA TEHNIKE: Inovacije u tehnici, promene koje oblikuju svet

B.B.

05. 03. 2024. u 15:50

“INOVACIJE u tehnici – Promene koje oblikuju svet” centralna je tema desetog jubilarnog Kongresa studenata tehnike, koji će se od 8. do 11. marta održati u studentskom odmaralištu “Ratko Mitrović” na Zlatiboru.

КОНГРЕС СТУДЕНАТА ТЕХНИКЕ: Иновације у техници, промене које обликују свет

Foto: Mašinski fakultet

NA skupu će učestvovati više od 500 studenata Beograda, Novog Sada, Niša, Istočnog Sarajeva, Banja Luke, Skoplja i Bitolja.

- Stručni skupovi, kao što je Kongres studenata tehnike pored dragocenih znanja, pružaju i aktivnosti usmerene ka umrežavanju i održavanju kontakata među mladim inženjerima - kaže Katarina Telebak, predsednica Studentskog parlamenta Mašinskog fakulteta. -  Veliki broj prijavljenih studenata iz godine u godinu svedoči o rastućem interesovanju mladih akademaca koji prepoznaju važnost ovakvih skupova za njihov profesionalni i lični razvoj.

Kongres studenata tehnike održan  je prvi put 2014. godine, na inicijativu i u organizaciji Saveza studenata Mašinskog i Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, uz veliku podršku matičnih fakulteta.  Osnovni cilj skupa je sticanje novih znanja iz različitih oblasti tehničko-tehnoloških nauka – od energetike pa do savremenih informacionih tehnologija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)