PESNIČE NARODA MOG: Takmičenje najboljih recitatora iz škola na Vračaru

B.B.

30. 03. 2024. u 19:34

OPŠTINA Vračar bila je domaćin takmičenja recitatora "Pesniče naroda mog", koje kontinuirano traje 55 godina. Pobednici, u kategoriji mlađeg uzrasta su: Lara Atanacković, Mila Vujović i Iskra Jugović.

ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ: Такмичење најбољих рецитатора из школа на Врачару

Foto: Opština Vračar

 Među starijim osnovcima najbolji su bili - Nora Nikolić, Vasilije Vujović i Vanja Srećković i u kategoriji sredljoškolaca Mia Puzović, Milena Dudvarski i Jana Lukić. Svi oni će predstavljati Vračar na okružnom takmičenju.

Takmičare, njihove učitelje, nastavnike i profesore, roditelje, kao i sve koji su danas podrška takmičarima pozdravio je član Veća zadužen za obrazovanje Dragi Lukić.

- Opština Vračar se trudi da stvaralaštvo mladih unapređuje i podigne na najviši nivo, da pomaže vračarske đake od prvog razreda pa nadalje, kasnije i kao srednjoškolce, nagrađuje najbolje učenike za njihove uspehe - rekao je Lukić. - Recitovanje je izuzetno stvar. Dugo godina sam bio učitelj i direktor škole i uvek sam tražio od kolega da negujemo taj odnos čitanja i poezije. Kroz kazivanje poezije deca prevazilaze tremu, jer se susreću sa javnim nastupom, a svaki javni nastup je dobar za razvoj deteta. Trudite se uvek da i svoje i tuđe stihove što bolje govorite.

On je prisutnima izrecitovao svoju autorsku pesmu pod nazivom " Kad se zaljubiš". Prisutne je, u ime Udruženja "Prijatelji dece Vračara, pozdravila Tanja Barović koja se zahvalila učenicima što učestvuju u velikom broju i izrazila divljenje što neguju ljubav prema poeziji i kazivanju stihova.

Članovi stručnog žirija za sve kategorije su bili - Valentina Pavličić, glumica i prvakinja "Pozorišta na Terazijama", Milica Janketić, glumica, docent na Akademiji umetnosti i predavač u pozorištu "Dadov" i Nikola Krneta, glumac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu