OTKRIVENA MUMIJA STARA 3.000 GODINA: Najnovije otkriće iz vremena pre konkistadora (VIDEO)

Novosti onlajn

17. 06. 2023. u 13:35

PERUANSKI arheolozi pronašli su u Limi mumiju staru oko 3.000 godina, što je najnovije otkriće u andskoj zemlji iz vremena pre dolaska španskih konkvistadora. Studenti sa Univerziteta svetog Marka i istraživači prvo su tokom iskopavanja pronašli ostatke kose i kostura mumije zamotane u pamuk, a zatim i ostatak.

ОТКРИВЕНА МУМИЈА СТАРА 3.000 ГОДИНА: Најновије откриће из времена пре конкистадора (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/ Global News

Mumija je najverovatnije iz kulture Mančaj, koja je nastala u dolini Lime između 1500 i 1000 godina pre nove ere, rekao je arheolog Migel Akilar, i povezuje se sa izgradnjom hramova u obliku slova "U" okrenutih u smeru izlazećeg Sunca.

Osoba je ostavljena ili žrtvovana na završetku izgradnje hrama. Stara je oko 3.000 godina, rekao je Akilar. Arheolozi su pronašli i stvari pokopane uz telo, kao što su kukuruz, lišće koke i seme, što je najverovatnije bilo sastavni deo žrtve koja se prinosila, prenosi Index.hr.

BONUS VIDEO:

SPEKTAKULARNI SNIMCI KITOVA - Divovi kod obala Argentine pripremaju se za donošenje mladih na svet

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove