LICE JOJ POTPUNO IZGORELO U POŽARU: Studentkinja proživela pakao, mislila da će je momak ostaviti (FOTO)

Novosti online

14. 08. 2023. u 18:20

STUDENTKINjA čije je lice izgorelo u strašnom požaru bila je uplašena da će je dečko ostaviti kada je konačno video njene ožiljke - ali on joj je potpuno dokazao da nije bila u pravu i bio je uz nju tokom njenog bolnog oporavka.

ЛИЦЕ ЈОЈ ПОТПУНО ИЗГОРЕЛО У ПОЖАРУ: Студенткиња проживела пакао, мислила да ће је момак оставити  (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/solrunalda

Solrun Valdorf (25) iz Rejkjavika na Islandu, boravila je u stanu svog dečka Rahmona Anvarova u oktobru 2019. godine kada se vatra proširila zgradom, zarobivši par u spavaćoj sobi. Vatrogasci su se borili kroz vatru da spasu oboje, ali Solrun je zbog posledica završila u komi mesec dana i prebačena je u Švedsku na lečenje.

Konačno je odletela kući dva meseca kasnije u zagrljaj svoj dečka.

Iako je bila uplašena da će je njen partner ostaviti kada vidi njene opekotine, Rahmon je dokazao da su njene brige neosnovane i da je sve vreme bio i biće tu za nju.

Dok se još uvek navikava na izlaske i suočava se sa zlostavljanjem i užasnim komentarima, Solrun daje sve od sebe da živi normalnim životom i planira da pomogne ljudima koji se suočavaju sa traumom i podigne svest o bezbednosti od požara.

Kako je izbio požar

Solrun je rekla: "Požar se dogodio 23. oktobra 2019. Moj dečko je iznajmio sobu, a ja sam prenoćila. Dok smo spavali, gazda je došao kući i počeo da kuva. Iz nekog razloga, ulje se zapalilo. Nije bilo aparata za gašenje požara, pa je uzeo lonac i pokušao da pobegne sa njim napolje. Ali odmah ispred ulaznih vrata ispustio je lonac i vatra se izuzetno brzo proširila po celoj kući. Bili smo u podrumskoj prostoriji tako da su nam ulazna vrata bila jedini izlaz. Probudili smo se i otvorili vrata spavaće sobe, videli vatru i uspaničili se".

- U sobi je postojao prozor na terasi koji je moj dečko pokušao da razbije kancelarijskom stolicom. Ali bilo je toliko dima i bili smo veoma slabi. Mislim da smo se vrlo brzo onesvestili. Koliko mi je rečeno, vatrogasci su stigli pet minuta kasnije i uspeli su da razbiju prozor. Našli su mog dečka na podu i uspeli su da ga izvuku. Ali, pošto ja nisam živela tamo, nisu znali da će u sobi biti još jedna osoba. Kada je vatra bila pod kontrolom, slučajno su me našli u krevetu mog dečka i uspeli su da me izvuku - dalje je objasnila.

Bolan oporavak

Probudila se mesec dana kasnije u Švedskoj. Imala je cevi u grlu, bila je veoma dezorijentisana i uzimala sve vrste sedativa. Nakon mesec dana u komi, mišići su joj izgubili tonus. Posle toga usledile su operacije i učila je da hoda. Sve u svemu, bila je u Švedskoj dva meseca – jedan u komi, a drugi na rehabilitaciji.

Morala je na transplantaciju kože, kao i na operaciju, čiji je cilj bio čišćenje sluzi iz pluća.

Rahmon je bio opečen po rukama, grudima i leđima i bio je na kućnom lečenju, na Islandu. Solrun ga nije videla dva meseca.

- Provela sam mnogo vremena brinući se da će ovo biti previše. Ne samo da nisam izgledala kao ranije, već sam imala i ograničene mogućnosti i bila mi je potrebna pomoć u svemu. Bila sam zabrinuta da neće više želeti da bude sa mnom. Kada sam se vratila na Island, bio je divan i pun razumevanja. Potpuno je dokazao da su moje brige pogrešne. Shvatam da je to moj iracionalan strah, i on nikada nije pokazao niti učinio bilo šta da me natera da verujem da će otići - iskrena je bila Solrun.

Povratak u normalan život

Kada se prvi put probudila iz kome, Solrun nije shvatila koliko su teške opekotine bile, iako su joj pokrivale lice, ruke i noge. Kada je videla svoje lice ispod zavoja, bilo je prilično traumatično.

Svakodnevni život je težak za Solrun, čija su pluća teško oštećena u požaru. Solrun je rekla da ima malo energije.

- Ako jednog dana odem u supermarket, tog dana ne mogu mnogo više da uradim. Mogu da izdahnem samo sa 30-40 odsto pluća, a često dobijam bronhitis i upalu pluća - izjavila je za "Daily Mail".

(Stil)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA - Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)