NESTRPLJIVI KOMANDANT ZODIJAKA: Ovo je pravo lice prvog vatrenog znaka - Ovna, sve njegove mane i vrline

Astrolog Marina Jungić Milošević

25. 03. 2024. u 11:30

NAJVEĆI osvajač Zodijaka, nije poznat samo po osvajanju suprotnog pola, već i vlasti, profesionalnog i društvenog položaja, a u ratnim uslovima i po zauzimanju teritorija drugih zemalja.

НЕСТРПЉИВИ КОМАНДАНТ ЗОДИЈАКА: Ово је право лице првог ватреног знака - Овна, све његове мане и врлине

Foto: Profimedia

Muškarci rođeni u ovom vatrenom, kardinalnom (pokreće promene) znaku, uglavnom su visoki i dostojanstvenog držanja. Žene su atraktivne, najčešće svetlijeg tena ili svetlih očiju i kose (plava ili nijansirana u crveno). Oba pola vole i sport i sportski stil odevanja (muškarac često nosi i "vijetnamku"), a žene preferiraju i damski "autfit".

Ovaj prvi zodijački znak uvek mora da bude prvi i uvek je spreman za akciju i na mentalnom i na fizičkom planu.

Rođeni je lider, kojim upravljaju Mars i Pluton, planete akcije i energičnosti, harizmatičnosti, moći i novca.  A pošto je Sunce egzaltirano (ima naglašen uticaj) u Ovnu, on je ambiciozan, direktan, preduzimljiv, dinamičan, ali i duhovit, što mu daje specifičan šarm. Ako je Sunce loše aspektovano, zna da bude samoljubiv, egocentričan, a zbog uticaja Marsa je netolerantan, nestrpljiv, impulsivan, nametljiv, često drzak.

Foto Pixabay free images

Ovan je, inače, jednostavan, ne komplikuje život. Pošto je vatreni znak, uglavnom je koleričnog temperamenta, vrstan polemičar, s kojim ćete teško izaći na kraj na verbalnom planu. Interesuju ga ratna strategija i politika. Voli putovanja, ali i oružje, naročito vatreno (ako ima Mars u Ovnu, revolvere), često ima kolekcije oružja.

Uvek stiže do cilja koji je zacrtao, jer je beskompromisni borac (Mars vladalac), koji ide ka svom cilju (ako treba i glavom kroz zid). Hrabar, odlučan, trezven. Brz, ne trpi odugovlačenje, ne može da čeka.

Postoje dva tipa muškaraca rođenih u ovom znaku, mirniji i onaj eksplozivan (naročito ako je Sunce u kvadratu sa Uranom), prava usijana glava. On je prodoran, arogantan, žestok, uporan, tvrdoglav. Naglo reaguje, nepromišljen, pa se ne vredi raspravljati s njim, jer ume da bude neprijatan, direktan, bez pardona. Mada otvoreno pristupa svemu, retko ćete moći da predvidite njegove poteze, jer je ovaj nestrpljivi komandant Zodijaka vrlo intuitivan i prilično oprezan (12. astrološko polje Ovna je u tajanstvenim Ribama).

SLAVNE LIČNOSTI

POZNATE žene rođene u ovom znaku su Sara Džesika Parker, Maraja Keri, Viktorija Bekam, Selin Dion, Riz Viterspun, Ešli Džad, Lejdi Gaga, Miranda Ker, Alesandra Ambrosio, Rouzi Hanington Vitlei, Kira Najtli, Marija Šarapova, Dženifer Garner, Ema Tompson, Jelica Sretenović, Goca Tržan, Katarina Radivojević. Slavni Ovnovi su i Kazanova, Bizmark, Čehov, Bah, Alek Boldvin, Denis Kvejd, Edi Marfi, Endi Garsija, Entoni Perkins, Elton Džon, Geri Oldman, Kristofer Lamber, Kristofer Voker, Kventin Tarantino, Marlon Brando, Metju Broderik, Omar Šarif, Rasel Krou, Ričard Čembrelen, Goran Bregović, Ivan Bekjarev, Mima Karadžić, Miki Manojlović, Josif Tatić, Slaven Došlo.

U ljubavi, muškarac Ovan je zaljubljiv, ljubomoran, ali siguran u sebe i mora da osvoji onu koja mu se dopadne. Uleće iz avanture u avanturu. Skrivena osobina mu je slabost prema ženama, nekad ume da ispadne i naivan. Žena Ovan je na emotivnom planu nepredvidiva, ljubomorna, posesivna i najčešće upravlja partnerom (zahvaljujući kojem često dobija ugled u društvu), mada on ima utisak da se njegova reč sluša. Život joj često priređuje iznenađenja i često ima veze sa stranim zemljama. Oba pola najbolje se slažu sa Strelcem, Vodolijom, Lavom, Blizancima, a ponekad i sa Vagom.

Inače, Ovan je sjajan u svemu što radi, izgara na poslu, jer se uglavnom bavi onim što voli. U timu se zna da je on glavni, mada je bolji izvršilac, nego organizator. Kao šef, voli da su svi raspoloženi i da rade bez većih pauza. Zanimanja koja odgovaraju Ovnovima su lekar, oftalmolog, hirurg, dirigent, vojnik, inženjer, političar, pravnik, advokat, glumac, komičar (Miodrag Petrović Čkalja, Čarli Čaplin), pevač, sportista, reli-vozač, novinar, voditelj, foto-model.

Budući da Ovan vlada glavom na našem telu, njegove osetljive zdravstvene tačke su glava, oči, ali i kičma i nervni sistem. Podložan je povredama i često pati od visokog pritiska, a žene i od ginekoloških tegoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu