OVAKO NEŠTO SE RETKO VIĐA: Snimljen "okršaj" morksih zveri (VIDEO)

Novosti online

26. 03. 2024. u 18:21

NEVEROVATAN sukob ogromnih morskih zveri – orki ili kitova ubica i kitova ulješura – snimljen je u Bremenovom zalivu, u Australiji. Borba okeanskih titana snimljena je 19. marta, a video okršaja, kakav ranije nije viđen, objavila je organizacija Naturaliste Čartersa na Fejsbuku.

ОВАКО НЕШТО СЕ РЕТКО ВИЂА: Снимљен окршај морксих звери (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Oni su stigli u taj deo okeana kako bi posmatrali kitove ulješure, ali su naleteli na grupu orki kako traga za plenom.

- Odjednom se sve promenilo. Orke su ubrzale i poletele pravo ispred nas, u potrazi za nečim velikim. Tuce orki krenulo je na isto mesto ogromnim brzinama. Očekivali smo napad na neku drugu vrstu, a onda su nam vilice pale na pod – bio je to kit ulješura. Šok je bio još veći kada smo shvatili da je kit u društvu još četiri kita, od kojih je bar jedan bio mladunče. Kad smo se približili, delovalo nam je da su ulješure umorne i iscrpljene, sabijene u grupu zadavale su udarce dok su se trudile da uhvate dah. Orke su ih okružile i napadale – navodi se u postu na Fejsbuku i dodaje:

- Dugo se mislilo da ulješure, zbog svoje veličine i snažnih vilica, nisu podložne napadima kitova ubica. Međutim, vremenom je otkriveno da orke umeju da napadnu ženke ili mladunčad, ali ne i mužjake, koji su agresivniji.

Napadnute ženke napravile su kružnu formaciju kako bi branile mladunčad i ranjene. Tada je na površinu izbila crvenkasto-crna materija za koju se pretpostavilo da je krv. Onda su se orke udaljile od ulješura, ali je jedna u ustima imala komad mesa, za koji su pomislili da je deo tela jednog od kitova, ali su onda pretpostavili da je reč o komadu lignje koji su oteli od ulješura.

- Nažalost, misterija tog mesa ostaće misterija. Kasnijom analizom utvrđeno je da je crna materija izmet ulješura, a poznato je da je za njih to odbrambeno sredstvo. Bez obzira na ishod, orke su pokazale svoju silu i lovačke sposobnosti terajući najveće zubate predatore da se brane – navedeno je na Fejsbuk stranici Naturaliste Čarters.

(Telegraf Nauka)

BONUS VIDEO: RUSKI SURF NA LEDU: Kako su ruski surferi ukrali santu leda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu