Tri pariske dame iznele krst na Bogojavljenje (FOTO+VIDEO)

NovostiOnline/ G.Č.

19. 01. 2020. u 17:15

OD STALNOG DOPISNIKA - PARIZ

Три париске даме изнеле крст на Богојављење (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: G. Čvorović

SRPKINjE iz Pariza, Marina Nikodijević, Natali Milenković i Dragana Đuranović iznele su časni krst na Bogojavljenje iz jezera Žonkoa. Na osamdesetak kilometara od Pariza, okupilo se više od hiljadu ljudi, a sedamdesetak najodvažnijih je i zaplivalo. Nekoliko momaka su stigli prvi do krsta, ali su džentlmenski prepustili damama da ga iznesu. Sve tri su plivale prvi put.

- Bilo je mnogo hladno, ali snagu nam je dala srpska čast – poručila je za "Novosti" Marina Nikodijević, pariska stujardesa, poreklom iz Svilajanca, koju su bodrila njena deca Luka, Lana i Marko, i muž Staniša.

Natali Milenković, rođena u Parizu, udata za Kraljevčanina, kao vojno lice, imala je više iskustva s plivanjem, ali ne u tako hladnoj vodi.

Foto: G. Čvorović

 

- U društvu je sve lakše – rekla je posle izlaska iz vode.

Dan je bio sunčan, ali je temperatura bila tek nešto iznad nule. I ona je imala veliku podršku u svojoj deci, Veljku, Miljani i Damjanu, i suprugu Mirku. Obe, i Natali i Marina, članice su KUD "Biseri" iz Dransija.

- Prvih trideset sekundi je bilo najhladnije, posle nije bilo problema – poručila je Dragana Đuranović, Draganina kuma, inače doktor biofizike i istraživač, poreklom iz Markovca, koja je plivala zajedno sa suprugom Nikolom, a kojima su podrška bili kćerka Varvara i sin Sokol.

Foto: G. Čvorović

Natali, Marina i Dragana posle plivanja za časni krst

Pre plivanja za krst, molitvu su održali pariski protojereji-stavrofori Željko Simonović i Slaviša Šanjić. Posle izvlačenja krsta, veselilo se uz trubače i bogato besplatno posluženje koje su doneli učesnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest