SAVEZ SRBA SLOVENIJE: Vladimir Kokanović novi predsednik

Tanjug

19. 10. 2020. u 13:30

САВЕЗ СРБА СЛОВЕНИЈЕ: Владимир Кокановић нови председник

Vladimir Kokanović / Foto Savez Srba Slovenije

ZA novog predsednika saveza Srba Slovenije izabran je Vladimir Kokanović, za novog generalnog sekretara Danijel Igrec, dok su članovi Saveza ostali Vesna Bajić Stojiljković, Jasmina Krapše i Miloš Demonjić, odlučeno je na vanrednoj skupštini Saveza.

Sednica Saveza održana je u nedelju u Parohijskom domu Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani, a pored novog rukovodstva izabrani su Predsedništvo, Izvršni odbor, Generalni sekretarijat, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i Savet.

Na sednoici su predstavljeni i dosadašnji projekti, poput uvođenja srpskog jezika kao dopunske nastave u slovenačkim osnovnim školama, u okviru kog je realizovano i nekoliko predavanja u Mariboru, Ljubljani, Postojni i Koperu.

Takođe, u julu prošle godine sprovedeno je putovanje dece u Srbiju uz pomoć Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu srpskog Ministarstva spoljnih poslova, a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije.

Foto Savez Srba Slovenije

Kako se navodi, Savez će do kraja godine realizovati i projekat Svesrpski sabor, zahvaljujući podršci Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, kojim će biti obuhvaćeni raznovrsni kulturni i edukativni sadržaji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)