NOVE MERE ZA SRBE U DIJASPORI: Austrijska vlada napravila plan

Tanjug

02. 12. 2020. u 08:22

AUSTRIJSKA Vlada planira mere kojima želi da spreči srpsku dijasporu da putuje u otadžbinu, prenosi Tanjug.

НОВЕ МЕРЕ ЗА СРБЕ У ДИЈАСПОРИ: Аустријска влада направила план

Foto: Piksabej

Takođe, Austrija je planira da tokom božićnih praznika na aerodromima i granicama uvede stroge mere koje će se odnositi na putovanja u visokorizične zemlje, piše ''Kronen cajtung'' pozivajući se na izvore iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Mere će se odnositi na putnike iz zemalja koje su označene kao rizična područja, posebno na Balkan i Tursku, ali i na Italiju i Nemačku.

Onaj ko bude rešio da i pored upozorenja otputuje u rizična područja, moraće da po povratku u Austriju provede 10 dana u karantinu.

Mere će, kako navodi austrijski list, biti na snazi do 10. januara i odnosiće se na sve zemlje koje imaju sedmodnevnu stopu u broju obolelih veću od 100 na 100.000 stanovnika.

Za sada nije poznato kada će mere stupiti na snagu, ali list podseća da milioni hrišćana slave Božić 7. januara i da je prevashodni cilj uvođenja novih strožijih pravila na granicama sprečavanje izbijanja trećeg talasa pandemije korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)