HRVATI OČAJNI: Stižu prolećni praznici, a još uvek ne znaju da li će biti gostiju

Novosti online

01. 02. 2021. u 10:10

HOTELIJERI u Hrvatskoj bi sada uveliko tražili bi radnu snagu za sezonu i glancali objekte pred Uskrs i 1. maj, ali trenutno većina njih ni ne zna kad će otvoriti hotele.

ХРВАТИ ОЧАЈНИ: Стижу пролећни празници, а још увек не знају да ли ће бити гостију

Foto: Igor Marinković

Iako su pre nekoliko nedelja putem Hrvatskog udruženja turizma poručili da su spremni za otvaranje od Uskrsa, u međuvremenu im je dobar deo tržišta ušao u totalno zatvaranje zbog mutiranih sojeva virusa.

Uz to, proces nabavke vakcine koji je trebalo da ubrza kraj pandemije zapeo je, što utiče i na entuzijazam gostiju pa je zabrinutost trenutno veća nego pre mesec dana.

Pred velikim hotelima najveća je dilema, jer moraju odmeriti isplativost otvaranja koja je i u najboljim godinama kriterijum.

Uskrs pada rano, na sam početak aprila, i treba smisliti kako premostiti do 1. maja pa potom do Duhova krajem maja, kad već kreće kupališna sezona.

Na to je prošle nedelje upozorio turistički konsultant Siniša Topalović, koji smatra da je promet u predsezoni u 2021. iluzorno očekivati.

Stoga su se velike hotelske kuće u marketingu već fokusirale na letnju sezonu, za koju nude popuste i razne kombinacije kako bi privukli goste da već sad stisnu dugme i rezervišu svoje letovanje.

U međuvremenu pokušavaju da napune objekte koji su predviđeni za celogodišnji rad i otvoreni su uprkos vrlo slabom turističkom prometu.

Valamar trenutno ima otvoren samo jedan hotel u Poreču i dva kamping rizorta u Istri i na Krku.

Uoči Uskrsa planiraju otvaranje samo tri svoja hotela, jedan u Poreču, Dubrovniku, kao i na Istri i Kvarneru.

Ostale objekte planiraju da otvore sukcesivno, zavisno od stanja bukinga.

Promet im trenutno najviše prave sportske grupe, ali konkretnih planova za otvaranje na proleće zasad još nemaju, misle otvarati zavisno od potražnje.

(Poslovni dnevnik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili