"MOŽE DA SE DOGODI I KOD NAS..." Zagrepčani zapalili sveće za ubijene đake u Beogradu (VIDEO)

Novosti online

04. 05. 2023. u 21:20

U ZAGREBU građani večeras pale sveće za žrtve iz beogradske škole "Vladislav Ribnikar", prenose hrvatski mediji.

МОЖЕ ДА СЕ ДОГОДИ И КОД НАС... Загрепчани запалили свеће за убијене ђаке у Београду (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter/@dunavskibluz

Građanska inicijativa "Zagreb te zove" organizovala je paljenje sveća na zagrebačkom Cvetnom trgu, koje je počelo u 18 sati.

Sveće se pale između ograde pravoslavne crkve sv. Preobraženja i kipa Petra Preradovića zbog tragedije u osnovnoj školi u Beogradu u kojoj je ubijeno osam đaka i čuvar.

Na paljenju sveća nije bilo govora ni posebnog isticanja, jer je cilj da se na tihi čin pruži solidarnost porodicama poginule dece i građanima Beograda, kako je i prethodno najavio je organizator.

Inicijativa dodaje da prozivanje institucija i roditelja, traženje opravdanja za suludi čin, neće vratiti decu roditeljima, ali da je bolna činjenica da su - zakazali.

- Ova tragedija je alarm da se hitno moraju uvesti promene u podizanju, obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti - dodaje se u saopštenju i upozorava da se tragedija može sutra dogoditi u Zagrebu, ali i bilo kom drugom gradu, prenosi HRT.

Podsećamo, juče ujutro dogodila se tragedija u Beogradu u kojoj je učenik sedmog razreda Kosta K. ubio osmoro dece i pripadnika obezbeđenja škole.

Tom prilikom povređeno je još šest učenika i nastavnica, koja se bori za život.

BONUS VIDEO: Kraljevčani odaju poštu nevino stradalim đacima na Vračaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove