UBIJEN MEDVED KOJI JE "LUDOVAO" PO KOSTRENI: "Penjao se na balkone, pravio probleme - bili smo prisiljeni da ga ustrelimo" (VIDEO)

Novosti online

05. 06. 2023. u 12:58

MLADI medved koji se pojavio na šetalištu u centru Kostrene u Hrvatskoj pre malo više od nedelju dana i uplašio stanovnike, počeo je da pravi probleme, kazao je Orlando Francišković, predsednik Lovačkog društva Jelen koje je učestvovalo u nedeljnoj akciji kada je medved ubijen.

УБИЈЕН МЕДВЕД КОЈИ ЈЕ ЛУДОВАО ПО КОСТРЕНИ: Пењао се на балконе, правио проблеме - били смо присиљени да га устрелимо (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Medved je podivljao, počeo da pravi probleme i izaziva opasnost, ulazio je u dvorišta i dečja igrališta i ugrozio stanovništvo. Pre nego što su lovci stigli ugrozio je dve devojke koje su se nalazile na autobuskoj stanici, one su pobegle, a njihov otac se sakrio u kombiju dok se medved ne skloni. Penjao se ljudima na balkon, na garažne ploče, pojavljivao se pred ulaznim vratima kuća. Reagovali smo na poziv 112 i na pozive lokalnog stanovništva, ali dotad je medved napravio veliki nered, zbog čega uspavljivanje sinoć nikako nije bilo izvodljivo. Zbog toga smo u koordinaciji s opštinskim načelnikom, policijom i nadležnim institucijama nažalost bili prisiljeni da ustrelimo medveda - kazao je za Francišković.

Tim lovaca i interventnih stručnjaka ovlašćenih od strane Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskog veterinarskog instituta izašao je na teren nakon što je pretprošlog vikenda medved uplašio stanovnike Kostrene.

- Ubijeni medved verovatno je ista jedinka - kazao je Francišković te dodao kako se radi o medvedu starom oko dve godine koji je verovatno na kraju sezone parenja pobegao od svoje majke u opasnosti od alfa mužjaka.

(Novi list)

BONUS VIDEO: UNIŠTENA MINA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA - Pogledajte kontrolisanu eksploziju u Riječkom zalivu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)