SPREMAJU SE KOALICIJE U HRVATSKOJ: Srbi opet odlučuju izbore

IAKO je do hrvatskih izbora ostalo nešto manje od godinu dana, intenzivno traju dogovori oko mogućih koalicija.

СПРЕМАЈУ СЕ КОАЛИЦИЈЕ У ХРВАТСКОЈ: Срби опет одлучују изборе

Foto: EPA

Vladajući HDZ po anketama ima značajnu prednost i za njega bi u ovom času glasalo 30 odsto birača, dok za opozicijski SDP negde oko 14 odsto. Ipak, da ostvari većinu i HDZ-u trebaju koalicijski poartneri, a najidealniji je SDSS.

U najvećoj srpskoj stranci u Hrvatskoj za sada se ne izjašnjavaju o mogućoj koaliciji i to je ostavljeno za jesen. Međutim, sve je više znakova da se spremaju promene na vrhu SDSS i da će najdugovečniji hrvatski političar Milorad Pupovac u političku penziju. Više je mogućih kandidata da ga zamene, ali to je za sada preuranjeno kalkulisati.

HDZ i SDSS imali su uspešnu saradnju u dva mandata Plenkovićeve vlade, pa je realno za očekivati da će se ta formula nastaviti i dalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!