IZNAD VODE VIRE SAMO KROVOVI: Priroda pokazala svoju snagu u Hrvatskoj, Drava nosila sve pred sobom (VIDEO)

Tanjug

08. 08. 2023. u 16:10

REKA Drava u Hrvatskoj i dalje raste, a na starom delu Šoderice, takozvanom Keteru, reka je potopila sve što joj je bilo na putu.

ИЗНАД ВОДЕ ВИРЕ САМО КРОВОВИ: Природа показала своју снагу у Хрватској, Драва носила све пред собом (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/@epodravina-hr

Kako piše lokalni portal ePodravina, prema objavljenim fotografijama i video zapisima, ostali su tek krovovi vikendica iznad površine vode pokoji napušteni čamac.

U kasarnama Đakova i Našica zbog poplava dežura 150 vojnika, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Hrvatske.

Vojska je na području Hlebina bila angažovana od ponedeljka, 7. avgusta popodne. Hrvatski vojnici u Đakovu i Našicama na terenu će biti angažovani po potrebi, odnosno na zahtev Direktorata civilne zaštite, koje je nadležno za koordinaciju aktivnosti odbrane od poplava.

Takođe, 17 pripadnika Hrvatske vojske s inženjerijskim mašinama angažovano je na uklanjanju posledica olujnog nevremena u Sloveniji, u skladu naredbe Ministarstva odbrane i u skladu s odlukama hrvatske vlade, prenose agencije.

BONUS VIDEO: Nezapamćeno nevreme u Istri

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo