SRBI SE OSEĆAJU NEPOŽELJNO NA VLASTITOM OGNJIŠTU: FBiH ne pruža dovoljno podrške Bosanskom Petrovcu

Novosti online

16. 09. 2023. u 20:30

SRBI u Bosanskom Petrovcu žive na svome, od sopstvenog rada i pomoći Republike Srpske i Srbije, dok Federacija BiH ne pruža dovoljno podrške povratnicima, rekao je predsednik Opštinskog veća Nemanja Davidović.

СРБИ СЕ ОСЕЋАЈУ НЕПОЖЕЉНО НА ВЛАСТИТОМ ОГЊИШТУ: ФБиХ не пружа довољно подршке Босанском Петровцу

Foto: Milena Grubor

Davidović je ukazao na to da Srbi u Bosanskom Petrovcu žive u teškim uslovima i da imaju mnogobrojne probleme.

- Teški uslovi života ogledaju se u lošoj putnoj i vodovodnoj infrastrukturi. Osim toga, Srbi teško dolaze do zaposlenja, a o napredovanju u karijeri je suvišno i govoriti. Tu je i društvena stigmatizacija kojoj svedočimo iz dana u dan, a nemile scene koje je poslednjih dana mogle videti u Bosanskom Petrovcu i u medijima čine da se Srbi koji u ovde žive vekovima osećaju nepoželjeno na vlastitom ognjištu - rekao je Davidović.

Prema njegovim rečima, FBiH nedovoljno brine o povratničkom stanovništvu u Bosanskom Petrovcu.

- Srbi iz Bosanskog Petrovca nemaju svoje predstavnike u institucijama FBiH i pomoć sa nivoa Federacije je nedovoljna za povratnike. Problem koji Srbi u Unsko-sanskom kantonu imaju sa izbornim zakonom ogleda se u nemogućnosti da u sadašnjim zakonskim okvirima izaberu relevantne narodne predstavnike - istakao je Davidović.

On je ocenio da je osnova svih problema u nedovoljnoj podršci institucija FBiH i kantona povratnicima u kantonu, pa tako i u Bosanskom Petrovcu.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo