PATRIJARH PORFIRIJE U MOSTARU: Liturgija, pa donatorski ručak za nastavak obnove hrama Svete Trojice

Novosti online

24. 09. 2023. u 09:00

U MOSTARSKOM Sabornom hramu patrijarh srpski Porfirije služi liturgiju, prvu nakon 90 godina koju će u toj crkvi služiti jedan srpski patrijarh.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У МОСТАРУ: Литургија, па донаторски ручак за наставак обнове храма Свете Тројице

Foto: Printskrin/Jutjub/kosovoonlajn

Potom će biti održan donatorski ručak, radi prikupljanja sredstava za nastavak obnove hrama Svete Trojice, koji je potpuno uništen 1992. godine.

Patrijarh Porfirije, koji je u Mostar došao povodom 150 godina od osvećenja Sabornog hrama, juče je posetio i manastir Žitomislić i Prebilovce.

Poručio je da je veliki blagoslov da se dođe u Hercegovinu, zemlju Svetog Save i da se tu moli Bogu sa braćom Srbima za mir u porodicama, u narodu i među svim ljudima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!