PRODAVNICE U KOMŠILUKU POČELE DA KRŠE ODLUKE O NIŽIM CENAMA: Inspekcija zatvorila pojedine objekte

Novosti onlajn

26. 09. 2023. u 10:15

DRŽAVNA tržišna inspekcija u Severnoj Makedoniji od protekle srede proverava da li trgovinski lanci poštuju Vladinu odluku o sniženju cena za 25 kategorija osnovnih prehrambenih proizvoda.

ПРОДАВНИЦЕ У КОМШИЛУКУ ПОЧЕЛЕ ДА КРШЕ ОДЛУКЕ О НИЖИМ ЦЕНАМА: Инспекција затворила поједине објекте

Foto Pixabay free images

Upravnik Državne tržišne inspekcije Goran Trajkovski saopštio je da su inspektori krajem prošle nedelje kaznili i zatvorili više lanaca, jer ti supermarketi nisu poštovali odluku Vlade o smanjenju cena osnovnih životnih namirnica.

Inače, pomenute namirnice bi trebalo da se prodaju po cenama 10% nižim od onih koje su važile 1. avgusta tekuće godine.

- Apelujem na sve trgovce da shvate i prihvate činjenicu da u postupanju tržišne inspekcije neće biti kompromisa i selekcije, kada su u pitanju interesi građana - napisao je upravnik Državne tržišne inspekcije na svom Fejsbuku, a prenosi Nova Makedonija.

Ponavlja kako svi moraju da poštuju ​​zakone i odluke Vlade, i dodaje kako neće dopustiti da bilo ko manipuliše i obmanjuje građane, odnosno potrošače.

Vlada Severne Makedonije je, podsećamo, prošle nedelje donela odluku sličnu onoj koju su donele još neke vlade u regionu, uključujući i našu.

Stotine prehrambenih proizvoda bi, od prošle sedmice do 30. novembra ove godine, trebalo da ima najmanje 10 posto niže cene, nego što je to bio slučaj 1. avgusta.

Građani će, dodaje se, moći da ih prepoznaju po oznaci "garantovana cena".

(Telegraf)

BONUS VIDEO: Manevar ka Kopnenoj zoni bezbednosti: Kolona oklopnjaka VS kreće se od Kraljeva ka Raškoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu