JAKA BURA PREVRNULA KAJAK, POLICIJA TRAGA ZA NESTALIMA: Spaseno devet osoba, situacija i dalje neizvesna u Dubrovniku

Novosti onlajn

26. 09. 2023. u 11:55

KOD DUBROVNIKA je nestalo više osoba koje su bile na kajacima, kada je juče po podne zbog jake bure došlo do prevrtanja kajaka.

ЈАКА БУРА ПРЕВРНУЛА КАЈАК, ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА НЕСТАЛИМА: Спасено девет особа, ситуација и даље неизвесна у Дубровнику

Foto: pixabay

Potraga je bila prekinuta sinoć kada je pala noć, a jutros je nastavljena.

Do večeri je spaseno devet osoba, a potraga za još najmanje dvoje je nastavljena. Reč je o muškoj i ženskoj osobi mlađeg uzrasta. Identitet nestalih još nije poznat. Kako mediji navode, policija je zamolila građane da im jave u slučaju da su osobe za kojima se traga njihovi gosti.

U još jednoj akciji spasavanja ugroženih na moru učestvovao je Dubrovčanin Dominko Radić.

- Dobio sam dojavu, izašao sam sa Lokruma, video četiri-pet prevrnutih kajaka. Plutale su lične stvari i dokumenti. More je prelazilo preko mog čamca, talasi su tako visoki, udari i do 80 kilometara na sat.

Radić je rekao da je spasao dvojicu, koji, međutim, ništa ne govore, jer su u šoku.

- Zabrinjava me što sam našao i dva prsluka kako plutaju - kaže Radić za medije.

Naveo je i da vlasnici kajaka kontradiktorno govore koliko im fali ljudi.

- Policija s jednim i drugim gliserom je intervenisala, ja više nisam mogao izdržati zbog talasa koji mi se prelivaju preko barke. Navodno je brod Galešnik spasao četvoricu - dodao je Dominko.

Navodno je među izletnicima s kajacima bilo i dete koje je spaseno. Doznaje se kako je Radić spasao dvoje najverovatnije nemačkih državljana, a u Betinoj špilji ih je pronađeno četvoro.

(B92)

BONUS VIDEO: BLINDIRANA VOZILA I DUGE CEVI NA PRILAZU BANjSKOJ: Kurtijevi specijalci pretresaju srpska vozila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024