SMENJEN HRVATSKI MINISTAR ODBRANE: Bahati ministar "ubio" pred lov

Mario Banožić oporavlja se nakon saobraćajne nesreće, a porodica poginulog oplakuje nesrećnog čoveka kojeg je sada već bivši ministar usmrtio.

СМЕЊЕН ХРВАТСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Бахати министар убио пред лов

Foto: Printskrin/AP

Trebalo je proći samo nekoliko časova posle saobraćajne nesreće u kojoj je u subotu ujutro učestvovao hrvatski ministar odbrane Mario Banožić da postane - bivši. Čim je stigao prvi nalaz koji potvrđuje da je Banožić, rano jujutro nedaleko Vinkovaca, pokušavao da po magli zaobiđe kamion i sudario se sa kombijem koji je dolazio iz suprotnog pravca, premijer Andrej Plenković ga je smenio sa položaja ministra odbrane. U nesreći je smrtno stradao vozač kombija Goran Šarić, koji je prevozio građevinski materijal.

Reakcije u Hrvatskoj ukazuju na nepopularnost bivšeg ministra, koji je bio umešan u brojne afere. Novine pišu da je "trebao neko smrtno stradati da ode bahati ministar". Banožić je sam sebi dodelio stan dok je bio ministar zadužen za državnu imovinu, a došao je na mesto ministra odbrane brez ikakvog iskustva. Sumnja se da je prepisao i doktorsku radnju, vozio se vojnim avionom u vreme dok je bio na godišnjem odmoru, luksuzno sa državnkim parama uredio stan.

Ako se dokaže da je kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija dobiće od jedne do petnaest godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)