PRETIO SLIKOM PIŠTOLJA UČENIKU SA AUTIZMOM: Jeziv incident u zagrebačkoj osnovnoj školi

Novosti onlajn

22. 11. 2023. u 15:30

UČENIK jedne osnovne škole u Zagrebu, u Hrvatskoj, poslao je drugom dečaku fotografiju ruke u kojoj drži pištolj, nakon čega je uplašena majka odmah kontaktirala sa policijom.

ПРЕТИО СЛИКОМ ПИШТОЉА УЧЕНИКУ СА АУТИЗМОМ: Језив инцидент у загребачкој основној школи

Foto: Printskrin/Jutjub/MUP HR

Dečak koji je primio uznemirujuću fotografiju već dva dana ne ide u školu jer je ovu neslanu šalu doživeo jako ozbiljno.

Inače, žrtva je dečak koji ima autizam.

- Baš mom detetu je napisao da će ga ubiti, i njegovu porodicu, da će spaliti naša tela i da niko neće znati šta je napravio. Poslao je i neke brojeve koji su koordinate na kojima se nalazi moj sin. I poslao je sliku na kojoj drži u ruci pištolj. Ne znam da li je to pravi - rekla je majka učenika.

Do incidenta je došlo u petak, a majka je slučaj prijavila školi u subotu, dok je policiji u nedelju.

- U ponedeljak sam opet zvala policiju i javila mi se službenica koja je uzela sve podatke o incidentu. Rekla mi je da će me neko nazvati. Međutim, prošlo je 24 sata i niko me ne zove, a ja sam jako uplašena zbog svog deteta - dodala je majka.

RTL je kontaktirao sa policijom kako bi saznali šta su do sada uradili, a oni su im odgovorili da vode krivičnu istragu.

Iz škole su rekli da postupaju po protokolu koji uključuje nove smernice Ministarstva prosvete izdate nakon masakra u školi Vladislav Ribnikar na Vračaru.

Onlajn vršnjačko nasilje je u porastu i jednako mu treba pristupiti kao i drugim oblicima nasilja.

- Moj kancelarija je primila preko 120 pritužbi za vršnjačko nasilje, a godina još nije gotova. I ono što je važno reći, da neki drugi podaci, podaci policije i DORH-a, upućuju na povećan broj kaznenih dela, a koji su povezani sa korišćenjem interneta - zaključuje savetnica advokata za decu Sanja Vladović.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: VIDEO SA MESTA UŽASA U NIŠKOJ BANjI: Dečak pronađen mrtav - policija na terenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)