SKANDAL U HRVATSKOJ Uhapšen policajac koji je dilovao drogu: U njegovom automobilu pronađeno 77 kila marihuane

Novosti online

25. 11. 2023. u 10:05

POLICIJSKI službenici kod Velike Gorice u Hrvatskoj uhapsili su dvojicu muškaraca koji su prevozili više od 77 kilograma marihuane. Uhapšeni su 37-godišnji policajac i njegov 41-godišnji saradnik.

СКАНДАЛ У ХРВАТСКОЈ Ухапшен полицајац који је диловао дрогу: У његовом аутомобилу пронађено 77 кила марихуане

Foto AP

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, terete se zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela Neovlašćena proizvodnja i promet droga. Policija u saopštenju nije navela tačan datum hapšenja.

- Sumnja se da su osumnjičeni po prethodnom dogovoru nabavljali marihuanu s ciljem dalje preprodaje i ostvarivanja nezakonite imovinske koristi - objavila je policija.

Policijska sumnja je potvrđena sredinom novembra ove godine kad su na području Velike Gorice policajci zatekli dvojicu muškaraca u dva automobila. Nakon što su na temelju sudskog naloga pretražili automobile kojim se koristio 37-godišnji policajac u jednom od njih je pronađeno više PVC vrećica ispunjenih marihuanom ukupne težine 77.340 grama.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv njih dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

S obzirom na to da je osumnjičeni 37-godišnjak ujedno i policijski službenik, isti je rešenjem načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podneti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: PRINUDNO SLETANjE AVIONA NA NjIVU: Svi putnici su preživeli

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!