"VANJA ĆE TAD NAPUSTITI STAN I BIĆE SAMA" Zgradu u kojoj je živela ubijena devojčica podigla firma ubice: Evo čije je ime na interfonu

Novosti online

12. 12. 2023. u 12:16

PREDVOĐENI Ljupčom Palevskim Palčom otmičari su rano ujutro oko 5.00 kobnog 27. novembra zastali da sipaju gorivo u "sitroen" ukraden od ubijenog frizera Pančea Žežovskog, a potom se odvezli do centra Skoplja gde su oteli 14-godišnju Vanju Đorčevsku.

ВАЊА ЋЕ ТАД НАПУСТИТИ СТАН И БИЋЕ САМА Зграду у којој је живела убијена девојчица подигла фирма убице: Ево чије је име на интерфону

Foto: Društvene mreže

Kamere su snimile kretanje otmičara, koji su se sastali u ulici u kojoj je Vanja živela. Tinejdžerka je oko pola osam ujutro izašla iz stana koji se vodi na ime njenog oca Aleksandra.

Sumnja se da je otmica izvršena upravo uz pomoć Vanjinog oca, piše Telma. Aleksandrovo ime je na interfonu, a zgradu je izgradila kompanija koja je bila u vlasništvu Palevskog.

Oteta na ulazu u zgradu

Aleksandar je, kako su izjavili osumnjičeni, rekao Palevskom kad će njegova ćerka da napusti dom i da će biti sama. Devojčica je oteta na samom ulazu u zgradu, vezali su joj ruke i noge i ubacili je u vreću za spavanje pa u vozilo. Smatra se da je otmica bila planirana jer su imali opremu - vreću za spavanje, selotejp i sredstva za vezivanje ruku i nogu.

Kako tvrde osumnjičeni, Vanja je ubijena oko 10 ujutro.

Nekoliko dana ranije, 22. novembra, otmičari su ukrali "sitroen" ubijenog frizera Pančea Žežovskog. Osumnjičeni su rekli da je beli "reno", u kojem je navodno bio Palevski, išao ispred "sitroena", da bi oko 8.15 stigli u selo Brazda.

Foto: Printscreen/Društvene mreže

"Sitroen" zapaljen na livadi kod koje je porodica Palevskog posedovala zemljište

Preliminarna istraga govori da su se osumnjičeni nakon otmice devojčice uputili direktno u atar sela Brazda. Od Debar Mala prvo su krenuli ka Partizanskoj, na baznim stanicama Silbo poslednji put hvataju signal Vanjinog telefona. Odatle se voze do hotela "Alekander palas".

Snimak koji je objavio Portaliks pokazuje dim u pravcu u kojem je zapaljen "sitroen" oko 9.37. Ostaci spaljenog vozila nalaze se na zemljanom području pored improvizovanog puta na jednoj od livada. Telma navodi da Palevski dobro poznaje ovaj teren i da je njegova porodica tu posedovala plac.

Istraga u toku, motiv još nepoznat

Nakon što su zapalili "sitroen", koji je policija kasnije pronašla, osumnjičeni su se vratili istim putem preko Brazde prema Gornom Orižaru. Ne zaustavljajući se u selu, nastavili su dalje sa ciljem da sahrane Vanjino telo.

 Pronađena su dva pištolja i Vanjin telefon, koji su sada na veštačenju. Policija je otkrila učesnike u otmici i ubistvu tinejdžerke. Oni su sada svi u pritvoru, uključujući i Vanjinog oca. Palevski je uhapšen nakon nekoliko dana bekstva u Turskoj i očekuje se njegovo izručenje.

Motiv ubistva i tačna uloga Vanjinog oca još nisu poznati. Policija trenutno pretpostavlja da je devojčica oteta zbog otkupa, ali novac od njene majke Zorice nikada nije tražen.

BONUS VIDEO: MESTO ZLOČINA: Stan u kojem je pronađen ubijeni muškarac u Novom Sadu

(Blic/ Telma)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)