HAOS U KOMŠILUKU: Olujna bura nosila motore, pojedine putne deonice zatvorene, meštani u strahu

Novosti online

15. 12. 2023. u 20:21

ZBOG olujne bure u Dalmaciji zatvoren je autoput A1 između Svetog Roka i Posedarja. Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje za Jadran zbog bure, što označava izuzetno opasno vreme.

ХАОС У КОМШИЛУКУ: Олујна бура носила моторе, поједине путне деонице затворене, мештани у страху

Foto: Tanjug

Posebne probleme bura stvara na splitskom području gde su čelične konstrukcije gotovo srušenog hotela počele da padaju na ulicu i saobraćajnicu u blizini Zapadne obale, javlja 24sata.hr.

- Konstrukcije se njišu na buri i može biti jako opasno. Nemojte se kretati kod hotela jer može biti jako neugodno i opasno - rekao je za "Dalmacija danas" zabrinuti prolaznik.

- Mogu stradati ljudi ili vozila. Ne daj Bože da padne neka čelična konstrukcija - dodao je.

Bura se pojačava

- Krenuli smo autoputem iz Splita oko 13 sati, ali su ga zatvorili i upali smo u saobraćajni čep, još se vozimo prema Zagrebu - ispričao je jedan čitlac.

- Užasno duva ceo dan, bura se pojačava - rekla je meštanka Splita.

- Upravo sam se vratila iz bolnice, na putu kod Firula su polegli motori, bacila ih je bura, i reklamni panoi kafica su razbijeni - rekla je Splićanka.

Kako stoji na stranicama DHMZ-a, udari olujne bure u Srednjoj Dalmaciji, naročito pod Biokovom, jačine su i do 150 kilometara na sat.

- Vreme je vrlo opasno i podrazumijeva visok nivo opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovije vremenske izveštaje. Savetujemo javnost da izbegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja - navodi se u upozorenju.

BONUS VIDEO: POTOPLjENI PUTEVI, AUTOMOBILI POD VODOM: Vanredna situacija na jugu Indije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)