PLENKOVIĆ GAZI PO DOSTOJANSTVU HRVATA: Bura između predsednika i premijera ne prestaje

Милица Шкорић
Milica Škorić

16. 02. 2024. u 17:12

HRVATSKI predsednik Zoran Milaović ponovo je danas optužio premijera Andreja Plenkovića da je lagao svih ovih dana i da nastavlja da laže.

ПЛЕНКОВИЋ ГАЗИ ПО ДОСТОЈАНСТВУ ХРВАТА: Бура између председника и премијера не престаје

Foto: Tanjug/Hina/Mario Strmotić/Edvard Sušak

Kako je naveo, Plenković gazi po dostojanstvu hrvatskih građana.

Komentarišući upad policije u Ministarstvo kulture, Milanović je novinarima u Sibinji rekao da su oni tamo po nalogu Evropskog javnog tužioca, a da smo, kako je rekao, čuli od Plenkovića i sudije Ivana Turudića, da EPPO treba ukinuti.

Osvrnuvši se na izjavu Plenkovića da je on, kao premijer trebalo da reaguje na sudiju Ivana Turudića 2015., Milanović kaže da "jedan propust, ne uključuje drugi i da to nije izgovor".

- To je bezobrazluk jer smo se poslednjih dana nagledali gaženja ljudskog dostojanstva - rekao je Milanović koji predviđa da se Plenkoviću diže oluja i da će to kako kaže, biti prilika da vidi kako je kada se gazi po dostojanstvu hrvatskih građana.

- Ovo je pljuvanje u lice Hrvatima koji imaju dve vijuge. Juče su ga (Turudića) opet ulovili, izgleda da ga je (Zdravko) Mamić dovezao na RTL, kako slatko! Ne radi se o redukovanoj izjavi, već o presnoj seljačkoj laži - kazao je Milanović.

Podsetio je da su sudije protiv Turudića pokrenule postupak za kršenje kodeksa, što je jedan krak potrebnog postupanja, a radilo se o krivičnom delu i to je istragu.

- I još bezobrazno laže i sluđuje ljude na televiziji. Ovo je povreda elementarnih etičkih pravila igre - rekao je Milanović.

BONUS VIDEO: OVE IZJAVE VUČIĆA SU CENZURISALI HRVATSKI MEDIJI - Smetala im dva odgovora predsednika Srbije

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu