PROŠLO 100 DANA OTKAKO JE BIVŠI HRVATSKI MINISTAR SKRIVIO NESREĆU: Ispitan u strogo kontrolisanim uslovima, ali istraga i dalje stoji u mestu

Novosti online

19. 02. 2024. u 13:32

PROŠLO je 100 dana od kada je Mario Banožić skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo otac dve devojčice. Pre gotovo dva meseca, tačnije 59 dana, Opštinsko državno odvetništvo u Vinkovcima pokrenulo je istragu, ali do danas nije podignuta optužnica protiv bivšeg Plenkovićevog ministra obrane.

ПРОШЛО 100 ДАНА ОТКАКО ЈЕ БИВШИ ХРВАТСКИ МИНИСТАР СКРИВИО НЕСРЕЋУ: Испитан у строго контролисаним условима, али истрага и даље стоји у месту

Foto: Printskrin/AP

Podsetimo, Banožić je 11. novembra 2023. godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Goran Šarić, otac dve devojčice. Banožić je po gustoj magli, dok se vozio u lov, svojim terencem preticao kamion i direktno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smera. Šarić je na mestu poginuo. Nesreća se dogodila u 6.15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smeru Županje.

Banožić je nakon nesreće dve nedelje bio u bolnici, ali iz nje je izašao kao slobodan čovek i nikome nije palo na pamet poslati ga u istražni zatvor. Štaviše, DORH, po sopstvenom priznanju, nije imao pojma da je bivši ministar otišao kući iz bolnice, piše Indeks.hr.

Foto: Printscreen/Jutjub/RTL

Sporan je bio i detalj oko nalaza krvi u kojem je stajalo da je bivšem ministru Banožiću nakon saobraćajke, koja se dogodila u subotu u 6.15, utvrđen 0,21 promil alkohola u krvi. U nalazu stoji da je krv izvađena u subotu u 6.47. Poteglo se tada pitanje o tome hoće li to odigrati ulogu na suđenju.

Po izlasku iz bolnice Banožić je 29. novembra dao izjavu u policiji, ali pod posebnim, strogo kontrolisanim uslovima. 

Jutarnji je pisao da Banožiću nisu određene nikakve mere opreza, pa mu tako nije oduzeta ni vozačka dozvola, a može slobodno i kontaktirati sa svedocima nesreće. 

BONUS VIDEO: MESTO ZLOČINA U BEOČINU: Kuća u kojoj su ubijene majka i ćerka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!