PLAKAO U SUDNICI, TRAŽIO DA GA PUSTE KUĆI? Otac brutalno ubijene Vanje Đorčevske ponašanjem sve ostavio u čudu

Novosti online

22. 02. 2024. u 12:43

OTAC male Vanje Đorčevski, 14-godišnje devojčice koja je mučena i brutalno ubijena nadomak Skoplja, navodno je plakao danas u sudnici dok je tražio da ga puste u kućni pritvor.

ПЛАКАО У СУДНИЦИ, ТРАЖИО ДА ГА ПУСТЕ КУЋИ? Отац брутално убијене Вање Ђорчевске понашањем све оставио у чуду

Foto: Printskrin/Fesjbuk/skopje1.mk

Aleksandar Đorčevski, koji se sumnjiči da je davao informacije grupi Ljupča Palevskog - Palča, koji je osumnjičen da je ubio devojčicu, doveden je danas iz zatvora u Šutki u Apelacioni sud, na ročište, gde je zajedno sa advokatom tražio da mu se odredi kućni pritvor ili da mu se odrede određene mere opreza, piše Fokus.

Dok je čekao da ga pozovu u sudnicu, samo je spuštao pogled, a kada je ušao unutra, navodno je zaplakao dok je njegov advokat tvrdio da je pogrešno optužen i da mu se uprkos velikoj tragediji dešava još jedna tragedija.

Foto: Društvene mreže

- Ne razumem. Ne poznajem ih - bile su jedine reči osumnjičenog, a veruje se da je mislio na to da ne poznaje osumnjičene.

On i njegov advokat Vladimir Tufegdžić uložili su žalbu na odluku Krivičnog veća o produženju pritvora, pa će sada o njihovoj žalbi odlučivati drugostepeni sud.

Podsetimo, mala Vanja je oteta u Skoplju 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, ubačen u vreću za spavanje, a potom i automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Istragom je ustanovljeno da je dete proživelo horor poslednjih sati svog života.

Do sada je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su na neki način povezani sa otmicom, odnosno ubistvom male Vanje, ali i Panča Žežovskog iz Velesa, u čijem automobilu je Vanja oteta.

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Ljupčo Palevski-Palčo se sumnjiči da je planirao, organizovao i izvršio dva ubistva. Za otmicu i ubistvo dve žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev. Aleksandar Đorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova ćerka napušta zgradu i odlazi u školu. Poslednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobegne iz Beograda u Tursku, odakle bi trebalo da bude izručen makedonskim vlastima.

BONUS VIDEO: U NOĆI NjENOG NESTANKA VIĐEN JE MUŠKARAC: Najbolja drugarica Ane Knežević za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)