UNIŠTEN JOŠ JEDAN PLAKAT PUPOVČEVE STRANKE: Nakon Zagreba, vandalizam i u Šibeniku

Tanjug

25. 03. 2024. u 10:32

USTAŠKI vandali uništili su još jedan plakat Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), ovog puta na šibenskom Baldekinu, koji je postavljen kao deo predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora na koje ova stranka izlazi pod sloganom "Hrvatska treba Srbe".

УНИШТЕН ЈОШ ЈЕДАН ПЛАКАТ ПУПОВЧЕВЕ СТРАНКЕ: Након Загреба, вандализам и у Шибенику

Foto: Tanjug

Na plakatu s natpisom "Hrvatska treba Srbe jer puna Arena prija svima", huligani su izbrisali "Srbe", pa je ostao tekst "Hrvatska treba, jer puna Arena ne prija svima“.

Prethodno su nepoznate osobe u zagrebačkom naselju Sopot crnom bojom prefarbale deo teksta "Hrvatska treba Srbe jer puna Arena prija svima" i dopisale "na vrbe", pa na plakatu sada piše "Srbe na vrbe".

Plakati, koje je osmislio poznati dizajner Boris Malešević, zamišljeni su tako da se iza glavne poruke "Hrvatska treba Srbe" menja nastavak pa piše "Jer nema boljeg suseda od komšije!", "Jer se bolje razumemo bez prevoda!", "Jer puna Arena prija svima"…

Kako prenosi portal hrvatskog nedeljnika Novosti, u huliganskom ispadu uništen je plakat u kojem se aludira na činjenicu da je srpska zvezda Aleksandra Prijović, inače rodom iz Hrvatske, ove zime napunila čak pet zagrebačkih Arena, što do sada nikome nije uspelo.

Podsećaju da je Malešević pre pet godina za SDS S radio i poznatu kampanju "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj" u sklopu izbora za Evropski parlament, koje su ekstremisti takođe uništavali i pisali poruke po njima poput "Ubi Srbina" ili "U proleće kad procvate vrba, radićemo paprikaš od Srba", uz obavezno ušato "U" i ustaški pozdrav "za dom spremni".

BONUS VIDEO: SRAMNO: Pogledajte kako je "Danas" obeležio godišnjicu NATO agresije na Srbiju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)