PEVAČICA ALKA VUICA KANDIDAT NA IZBORIMA U HRVATSKOJ: Htela je da se kandiduje za predsednicu države

Novosti online

26. 03. 2024. u 11:22

NAKON što se 2022. godine Alka Vuica učlanila u SDP, hrvatska pevačica našla se na listi kandidata pomenute stranke za parlamentarne izbore koji će se održati 17. aprila ove godine.

ПЕВАЧИЦА АЛКА ВУИЦА КАНДИДАТ НА ИЗБОРИМА У ХРВАТСКОЈ: Хтела је да се кандидује за председницу државе

Printskrin/RTV Pink

Vuica se nalazi na 14. mestu izborne liste u šestoj izbornoj jedinici. Zanimljivo je da ovo pevačici nije prvi put da se okuša u politici.

Naime, Vuica je 2009. godine odlučila da pokrene svoju političku karijeru te je planirala da izađe na predsedničke izbore kao kandidatkinja Zelenih.

Tom prilikom govorila je kako joj popularnost daje "poziciju s koje želi i mora progovoriti".

- Nedopustivo je da ovaj narod živi u siromaštvu, kopa po kontejnerima. Devedesetih smo se borili za hiljadugodišnji san. Ostvarili smo samostalnost, dobili državu, zastavu, grb, ali izgubili smo zemlju. Naš san se izgubio onog trenutka kad je počela rasprodaja zemlje - rekla je tada pevačica, prenose bosanski mediji.

Međutim, njeni snovi o političkoj karijeri nisu dugo trajali jer je već nakon dva meseca objavila kako je povukla kandidaturu zbog nedovoljnog broja prikupljenih potpisa.

Ipak, čini se da nije odustala te je svoju političku karijeru ponovo aktivirala učlanjenjem u SDP 2022. godine.

BONUS VIDEO: ZLATNA GROZNICA: Mladi Avganistanci okreću se kopanju zlata kako bi obezbedili svoje porodice

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!