PROPALI DOGOVORI: Još uvek ništa od formiranja nove vlade

Tanjug

06. 05. 2024. u 15:42

PREDSEDNIK hrvatskog SDP-a Peđa Grbin saopštio je danas da su propali dogovori sa Domovinskim pokretom o formiranju nove vlade, jer su, kako je naveo, u tom pokretu odlučili da pruže ruku onima koji su krali i da je, kako je kazao, evidentno došlo da "prljave političke trgovine”.

ПРОПАЛИ ДОГОВОРИ: Још увек ништа од формирања нове владе

Foto: piksabej

- Izgleda da je razbijeno jedinstvo kluba poslanika nacionalnih manjina - rekao je Grbin na konferenciji za medije i istakao da Hrvatsku čeka zanimljivo političko vreme.

- Još jednom se pokazalo da na hrvatskoj političkoj sceni postoje mnogi koji tvrde jedno pre izbora, a drugo rade posle njih. Da li mi je žao što sam razgovarao (sa Domovinskim pokretom)? Nije, od toga ne bežim. Ako je postojala i minimalna šansa da (šef DORH-a Ivan)Turudić ne bude glavni državni tužilac, onda je to trebalo pokušati. Nismo uspeli - rekao je Grbin.

SDP je druga po snazi politička opcija u Hrvatskoj, a Grbin kaže da bi najpoštenije bilo da se opozicija dogovri, da napravi par stvari koje su hteli i raspusti Sabor.

Lider DP-a Ivan Penavi se, kaže, javio i saopštio mu odluku o formiranju većine, jer smatra da je korektno da to čuje od njega, a ne iz medija.  

- Je li moj poraz to što je DP neverodostojan? Ne nije, to je njihov poraz i nešto za što će morati da odgovaraju biračima. Mi smo utvrdili realnost i svaki dalji pregovori su suvišni, nepotrebni i nema razloga da se dalje vode - kaže šef SDP-a.

On je ponovio niz kritika na račun HDZ-a i istakao da je svima čestitao u izbornoj noći, ali da mu, kako je kazao, higijena ne dopušta da čestita HDZ-u što će i dalje krasti Hrvatsku.

- Činjenica je da je politička opcija koja je imala mogućnost da se bori protiv korupcije, a to je DP, stranci osuđenoj za kriminal omogući još jedan mandat - rekao je Grbin.

BONUS VIDEO: DVORAC HARIJA POTERA U PLAMENU - Pogođen u navodnom vazdušnom napadu na Odesu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije