SEZONA U HRVATSKOJ JE POTPUNO PROPALA: Na granicama velike gužve, turisti beže iz zemlje

Novosti online

21. 08. 2020. u 18:27

NAKON što je Velika Britanija zbog pogoršane epidemiološke situacije stavila Hrvatsku na crvenu listu, brojni britanski turisti pokušavaju da uhvate poslednje letove da bi izbegli dvonedeljni karantin, o čemu svedoče i fotografije sa splitskog aerodroma objavljene u britanskim medijima.

СЕЗОНА У ХРВАТСКОЈ ЈЕ ПОТПУНО ПРОПАЛА: На границама велике гужве, туристи беже из земље

Foto: Igor Marinković

Prema pisanju londonskog "Dejli mejla, u Hrvatskoj letuje oko 20.000 britanskih turista.

Vest o stavljanju Hrvatske na crvenu listu nije oduševila ni hrvatske turističke radnike, kao ni sve one koji su isplanirali put u Hrvatsku.

Predstavnica HTZ u Velikoj Britaniji Darija Rerić je odluku te zemlje da Hrvatsku stavi na crvenu listu ocenila razočaravajućom, dok dubrovački gradonačelnik Mato Franković tvrdi da je taj grad i dalje siguran za turiste.

Na beg iz Hrvatske nisu nisu se odlučili samo britnaski turisti, a kako javlja Hrvatski autoklub (HAK) gužve su na većini graničnih prelaza. HAK javlja da su najveće gužve na graničnim prelazima sa Slovenijom, posebno na graničnom prelazu Macelj, kao i na putevima prema Maclju.

- Pojačan je saobraćaj i na Istarskom ipsilonu prema GP Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu i pojedinim graničnim prelazima. Vozačima savetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu te održavaju sigurnosni razmak između vozila - javlja HAK.

Prema najnovijim informacijama HAK-a, na graničnim prelazima Macelj, Plovanija i Kaštel stvorile su se kilometarske kolone i čeka se više od sat i po. Kolona teretnih vozila na Maclju je ogromna i čeka se preko tri sata.

Gužve su i na granici prema BiH, gde se takođe čeka oko sat i po.

Na graničnim prelazima s Mađarskom je situacija obrnuta - nema čekanja na izlaz iz Hrvatske, ali se na ulaz u Hrvatsku čeka oko pola sata.

Direktor Hrvatske centrale za turizam u Frankfurtu Romeo Dragikio za agenciju Dpa kaže kako hrvatski turizam strahuje od opšteg upozorenja za putovanja u Hrvatsku.

- To bi nas teško pogodilo: Nemci su naši gosti broj jedan - rekao je on.

U Hrvatskoj je trenutno oko 180.000 gostiju iz Nemačke, ali ih je većina na severu, u Istri, na Kvarneru i tamošnjim ostrvima. Dragikio podseća kako je tamo razmerno malo aktivnih slučajeva korone. Ali ovo upozorenje ne znači ništa dobro za hrvatski turizam: naročito kad je reč o jugu Jadrana i kad je reč o Nemcima, sa sezonom je gotovo.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)