NOŽEM IZBO SUPRUGU, PA POKUŠAO DA SE UBIJE : Krvava porodična tragedija u Sarajevu!

O. MATAVULj

23. 09. 2020. u 01:12

TEŠKA porodična tragedija odigrala se u nedelju veče sarajevskom naselju Ilijaš, gde je Muharem Garaplija (55), kako se sumnja, nožem ubio svoju suprugu Sadžidu (57), a potom je pokušao da izvrši samoubistvo.

НОЖЕМ ИЗБО СУПРУГУ, ПА ПОКУШАО ДА СЕ УБИЈЕ : Крвава породична трагедија у Сарајеву!

Foto Avaz

Zločin se dogodio oko 21 čas u njihovom stanu, u Ulici Hašima Spahića. Muharem je sa teškim povredama prevezen u klinički centar gde je operisan i zadržan na Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje, pod nadzorom policije.

- U stanu su pronađene dve povređene osobe. Odmah je konstatovana smrt S. G. usled povreda koje su nanesene oštrim predmetom. Njen suprug M. G. je takođe imao vidne povrede i prevezen je u UKC Sarajevo - saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

Kako federalni mediji pišu, zločinu je prethodila žestoka svađa između supružnika i veruje se da je Muharem nožem nasrnuo na suprugu, a potom pokušao da presudi sam sebi.

Svađu su čule i komšije ali niko nije reagovao jer je, kako tvrde, to bila uobičajena pojava iz stana Garaplija. Navodno su se supružnici često svađali, a u više navrata je intervenisala i policija.

IZUZET NOŽ

UVIĐAJ na mestu zločina izvršili su kriminalistička policija MUP Kantona Sarajevo, dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, i sudski veštak medicinske struke.

 Policija na terenu, Foto arhiva

- Tokom uviđaja pronađeni su i izuzeti predmeti radi dokumentovanja krivičnog dela. Telo preminule je prevezeno u prosekturu "Bare" radi obdukcije, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju krivičnog dela ubistva - saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

Stravični zločin otkriven je tek po dolasku njihovog sina. Naime, on nije mogao da uđe u kuću jer su ulazna vrata bila zaključana iznutra. Pozvao je PS Ilijaš, koja je svega desetak metara, udaljena od njihove zgrade. Na noge su podignuti i vatrogasci koji su preko balkona ušli u stan i zatekli stravičan prizor.

- Čula sam policajce kako govore da je ona mrtva i da je izmasakrirana, a Muharem je davao znake života, ali je takođe bio teško povređen - pričaju komšije.

Oni kažu da i pored brojnih svađa kojima su svedočili ne mogu da veruju da je Muharem bio u stanju da počini tako strašan zločin.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)