U FBiH: Posle 30 godina usvojen Zakon o zaštiti na radu

Tanjug

01. 10. 2020. u 18:05

DOM naroda Parlamenta Federacije BiH usvojio je danas, nakon 30 godina, Zakon o zaštiti na radu, koji će stupiti na snagu sa osam dana od dana objavljivanja u Službenim novinama tog entiteta BiH.

У ФБиХ: После 30 година усвојен Закон о заштити на раду

Skupština kantona Sarajevo

U saopštenju federalnog ministra Vaska Drljače dostavljenom Tanjugu, navodi se da o potrebei donošenja novog Zakona o zaštiti na radu najbolje govori činjenica da je važeći Zakon, donesen pre 30 godina, a da su podzakonski propisi iz ove oblasti još stariji.

Pitanje zaštite na radu danas je posebno aktuelno zbog situacije nastale pojavom pandemije korona virusa.

Upravo su radna mesta i radna okolina detektovani kao izvori zaraze, zbog čega je od izuzetne važnosti da se primenom načela prevencije, uz procenu rizika na svakom radnom mestu utvrde i primene odgovarajuće mere zaštite na radu koje će rezultirati sprečavanjem zaraze korona virusa na radnom mestu.

Stoga je za ovu oblast od izuzetnog značaja donošenje novog Zakona o zaštiti na radu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost